2010-01-20 16:43:38• hírek • Parajdi Andrea

Befejeztük az ajándékozást

Gazdája lett minden zsák csomagnak, amelyet az adománygyűjtés során ajánlottak fel a jólelkű adakozók. Az utolsó pakkokat az Erdődi és a Hiripi Református Egyházközséghez szállítottuk.

Amint arról olvasóinknak többször is beszámoltunk, a karácsonyi adománygyűjtő akciónk során a 439 gyereknek készített ajándékcsomag összeállítása után, még számtalan csomag maradt a szerkesztőségünkben. Elsőként igyekeztük az élelmiszereknek gazdát találni, amelyeket január 7-én, a nehéz sorsú gyerekekkel foglalkozó Szent Rita Egyesülethez el is szállítottunk.

Január 20-án, szerdán pedig búcsút vettünk a többi adománytól is. Legalább még annyi zsák ruhaneműt és különböző játékot őrizgettünk a szerkesztőségünkben, amennyi biztosan megtöltené egy átlagos panellakás kisebbik szobáját.

Az ajándékok egy részét Hirip településre szállítottuk. Az ottani Református Egyházközség lelkésze Bartha Sándor vette át a csomagokat, aki elmondta: a kis lélekszámú településen nagy örömmel fogadja a lakosság a segélyeket, ugyanis több rászoruló család él a faluban. Egyelőre még nem tudják milyen formában szervezik meg az adományok átadását, lehetséges, hogy rendeznek februárban egy Farsangi bált, ahol majd minden családnak jut egy kis ajándék , de a helyi óvodába is szállítanak a kapott játékokból.

Több mint kétszáz év kimaradás után Erdőd városban pár hónapja ismét van református lelkész, Rácz Ervin személyében. 1944 után tettek rá kísérletet, hogy állandó papja legyen a településnek, azonban mindez nem tartott sokáig. Az áldatlan állapotnak immár vége, a település 120 református hívének „szószólója" van. Hírportálunk az Erdődi Református Egyházközség és Rácz Ervin nemrégiben beindult lelkészi munkásságát igyekezett segíteni az adományok felajánlásával.

-Szervezünk majd egy olyan napot, amikor kitesszük az adományokat és a hívek válogathatnak közülük, így mindenki azt viheti el, aminek éppen hasznát veszi. Természetesen mindezért nem kérünk pénzt, a persely a helyszínen lesz, aki akar tehet majd bele - mondta Rácz Ervin lelkész, az adományok szortírozásával kapcsolatos terveit.



Hiripre szállítottuk a megmaradt ajándékok egy részét


Bartha Sándor, református lelkész farsangi bálon adná át az adományokat


Erdőd református gyülekezetének is jutott ajándék...


.. a presbiterek segítenek majd mindennek gazdát találni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: