2008-04-24 17:29:26• hírek • István Löchli

Befejezték a híd felújítását

 Befejezték a Golescu híd modernizációs munkálatait - jelentette be a Vegyépszer vezetősége.

Egy sajtóértekezlet keretében csütörtökön a Poesis étteremben a Vegyépszer vezetősége  bejelentette, befejezték a Golescu híd modernizációs munkálatait, és sikerült a rossz aszfaltréteget eltávolítani, és megfelelő minőségű aszfalttal pótolni.

A sajtó képviselőinek felvázolták azokat a kiemelt fontosságú modernizációs munkálatokat, melyeket a Golescu híd esetében véghez vittek, azonban csak a sajtóértekezlet végére esett szó arról, hogy vajon miért késett több hónapon át az átadás, valamint, hogyan történhetett meg az a sajnálatos eset, hogy rossz alapanyagot használtak fel.

Amint azt a Vegyépszer vezérigazgató-helyettese, Farkas László elmondta, igen sok tényezőtől függött a híd átadása, ugyanis a harminc évvel ezelőtt átadott hídon, a nem megfelelő karbantartás miatt már igen nagy szerkezeti elváltozások jelentek meg. A felújítás közben számos olyan hiányosságra leltek, melyet haladéktalanul el kellett végezni, minek következtében a 2006 júliusában megkezdett felújítási munkálatokat csak 2007 decemberében, kétszeres időhalasztás után tudtak befejezni. A rossz minőségű aszfalt miatt azonban véglegesen csak 2008 áprilisában sikerült átadni a hidat. A projekt 9,7 tized millió lejbe került, de mivel újra kellett aszfaltozni a híd fél sávját, valamint számos szerkezeti hibára leltek a felújítás alatt, további 50 százalékkal megemelkedett a felújítás összértéke.

"Köszönöm a város türelmét. Másfélszer annyi időbe került a híd rekonstrukciója, de rengeteg többletmunkát kellett elvégezni. Azt mindenkinek meg kell értenie, hogy ha találunk egy hibát felújítás során, akkor azt mindenképpen ki kell javítanunk. Annak kiváltképpen örülünk, hogy az ortodox húsvét előtt sikerült a hidat teljes mértékben akadálymentesíteni"- mondta a Vegyépszer vezérigazgató- helyettese, Farkas László.

Az elkövetkezendő két hétben még a vállalatnak kisebb korrekciós munkálatokat kell elvégeznie, de ezek nem fogják akadályozni sem a gépjármű-, sem pedig a gyalogos forgalmat. 



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: