2020-07-15 09:39:24• hírek • Bajnai Botond

Befejeződött az óvoda felújítása és az ovi-focipálya megépítése is Mezőteremen

Eredményes első fél évet tudhat maga mögött Mezőterem község önkormányzata, hiszen a megvalósítások zömét sikerült jó ütemben levezényelni, sőt, több ezek közül már be is fejeződött.

A község polgármestere, Tar Miklós, szerkesztőségünk érdeklődésére elmondta, június végén végre befejeződött a mezőteremi óvoda felújítása. A tanintézmény teljes tatarozásra szorult, melybe márciusba sikerült is belevágni, azóta lankadatlanul folyt a munka, június végére pedig véget ért a felújítás.

A munkálatok során az épület teljes külső- és belső tatarozáson esett át, kicserélték a teljes villanyhálózatot, az épület egyes részeit lambériával és padlócsempével látták el. A régi kályhákat felváltották a központi fűtés által működtetett fűtőtestek, az épületre pedig új cserép is került. Kívülről szigetelték, és nemesvakolattal burkolták az ingatlant.



Ovi-focipálya épült

Ugyanakkor az óvoda udvarának jobb oldalán megépült az az Erdélyi Polgári Egyesület 50 000 eurós támogatásának köszönhető ovi-focipálya is, melyből összesen négyet hoznak létre ezekben a hetekben és hónapokban a megyében. Mezőterem mellett Egriben, Csomaközön és Kaplonyban lesz hasonló létesítmény.

Továbbá az óvoda udvarának bal oldalán még egy új játszótér is épül: a gumiszőnyeggel, csúszdával, hintákkal és egyéb játékelemekkel ellátott terület kialakítását az önkormányzat önerőből hajtja végre. Sőt, a napokban már egy szép homokozót is építettek az ősztől érkező óvodások örömére.



Tar Miklós polgármester elmondta, az óvoda felújítására körülbelül 400 000 lejt, míg a játszótér létrehozására 70 000 lejt fordított a polgármesteri hivatal. Az ovi-focipályáért pedig illesse köszönet a fent említett Erdélyi Polgári Egyesületet.

„Ezek a beruházások bizonyára jól ki lesznek használva a jövőben, hiszen ősztől a vezendi óvodások is átköltöznek a mezőteremi épületbe, így a következő tanévtől mintegy 100 óvodás veszi majd birtokába az új épületet, és az annak udvarán létrehozott újdonságokat” – magyarázta a községvezető.



Javulni fog a közvilágítás minősége is

Még a februári ülésén határozott a helyi tanácstestület a mezőteremi közvilágítás korszerűsítéséről, mára pedig már a közbeszerzés folyamatát éli a beruházás, mely révé: a község mindhárom településének (Mezőterem, Vezend és Pórtelek) főutcáiban energiatakarékos, 51 Wattos LED lámpatestekre cserélik a régi típusú izzókat.

Mostanáig csak minden második oszlopon volt villany, viszont a korszerűsítés alkalmával minden oszlopra modern világító testeket helyeznek el, összesen 170 darabot.

Augusztus elején kezdődik a lakodalmas terem felújítása

Az idei év egy másik nagyobb beruházása a kis kultúrotthon felújítása lesz, mely elsősorban számos magánrendezvény lebonyolításának lett közkedvelt helyszíne az utóbbi években. Viszont az ingatlan állaga némileg leromlott, időszerűvé vált egy alapos felújítás megkezdése.



Az idei évben a polgármesteri hivatal már vásárolt 300 személy számára elegendő új, teljes étkészletet, amelyeket igény esetén bérelni is lehet, viszont jövő hónap elején megkezdődik az épület-felújítás is. Tar Miklós polgármester szerint lesz tetőcsere, kicserélik a teljes villamossági hálózatot, az épületet szigetelik és nemes-vakolattal burkolják, fűtésre és hűtésre alkalmas klímaberendezést kap az ingatlan, valamint az udvart térkővel teszik szebbé, a parkolót pedig szintén felújítják. A beruházás szintén az önkormányzat önerős projektje.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: