2011-06-08 14:25:59• hírek • Szatmár.ro

Magyarból érettségiznek

Az ország legtöbb tanintézményében még véget sem értek a román nyelv- és irodalom szóbeli vizsgák, szerdán délelőtt az anyanyelv megmérettetés is elkezdődött.

A magyar szóbeli vizsga Szatmárnémeti három magyar tannyelvű líceumában zavartalanul kezdődött meg szerdán reggel kilenc órakor - tudtuk meg az intézmények vezetőitől.

A tizenkettedikesek kihúzott tételsorain két feladat szerepelt: az első pontban szövegértelmezési feladatot kellett megoldjanak, míg a vizsgalap második részében egy első látásra olvasott szöveghez kapcsolódóan kellett véleményt formálniuk.
A magyartanárok és a diákok szerint is a tételek nem voltak nehezek, tételsor első pontja pedig, amelyben egy megadott szöveg tételmondatát, kulcsszavait kellett meghatározzák a diákok, nem okozott gondot a végzősöknek.

A második pont azonban már keményebbnek bizonyult, hiszen itt a véleményalkotás, a világos érvelés kapta a legnagyobb szerepet. A korábbi menetrend helyett azonban, a pünkösdi ünnep miatt, a számítógépes ismeretek felmérése június 13. helyett 10-én kezdők - ez a következő próba.

A digitális ismeretek felmérésére öt napja lesz a tanároknak, az idegennyelv-próbára pedig június 20-23. között kerül sor.
A szóbeli vizsgákon továbbra is csak minősítést kapnak a végzősök, attól függően, hogy alap-, közép-, vagy felsőfokon teljesítenek.


Anyanyelvből vizsgáztak a diákok
Anyanyelvből vizsgáztak a diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: