2008-11-26 16:29:28• hírek • Parajdi Andrea

Befejeződött a lakónegyed felújítása

A napokban fejezték be a Május 14 lakónegyed felújítását, amely fél év alatt teljesen új kinézetet kapott. Tavasszal az ott lévő zöldövezetet is rendbe teszik, illetve két játszóteret is létrehoznak - mondta Ilyés Gyula polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

A 14-es lakónegyedben történt felújítások mintájára május végén kezdtek hozzá a Május 14 és a Solidaritatii lakónegyedek rehabilitációjához.

Mára már teljesen új kinézetet kapott a Május 14 lakónegyed, ahol az elmúlt hónapok alatt parkolóhelyeket építettek ki, rendbe tették a lépcsőház-bejáratokat, hulladéklerakó helyeket alakítottak ki, lebontásra kerültek az illegális garázsok és teljes aszfaltozást végeztek. Az elvégzett munkálatok több mint egy millió lejbe kerültek. -Közel egy hektár zöldövezet alakult újra a lakónegyedben, amelyeket majd tavasszal fogunk beültetni, és parkosítani. Ezen kívül jövőre két játszóteret is létrehozunk a tömbházak között - tájékoztatott a polgármester.

A Solidaritatii negyedben is ütemesen haladnak a munkálatok, viszont ott egy nagyobb volumenű modernizálás van folyamatban. Ilyés Gyula elmondta, tavasszal ez a lakótelep is új pompát ölt majd.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: