2008-09-29 19:07:46• hírek • Parajdi Andrea

Még várják a jelentkezőket

A Polgármesteri Hivatal a tervezettnél egy héttel későbbre halasztotta az adminisztrációs képzés kezdetének időpontját, ugyanis ezidáig a vártnál kevesebben jelentkeztek a tanfolyamra.

A törvény értelmében minden Önkormányzatnak kötelessége adminisztrációs képzést tartani tömbházgondnok részére. Az elmúlt két évben a szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal háromszor szervezte meg a kötelező tanfolyamot, amelyen összesen 110 adminisztrátor vett részt. A kéthetes kurzus fejenként 200 lejbe került, ám egy újonnan életbe lépett kormányrendelet alapján a további képzések ingyenesek lesznek. Annak ellenére, hogy a következő tanfolyam már díjmentes, még így is csekély a jelentkezők száma.

Anderco László, a Lakossági Ügyfélfogadó és Iktató Iroda vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, az október 13-ra tervezett képzést létszámhiány miatt egy héttel később, október 20-án kezdik el. -Ezidáig 25-en iratkoztak be, ám hogy valóban sikeres legyen a tanfolyam még ugyanennyi házmester jelentkezésére lenne szükség. A lakóközösségek még mindig nincsenek tisztában azzal, mennyire fontos, hogy minden tömbháznak saját adminisztrátora legyen, hiszen jó eredményeket csak csapatmunkával lehet elérni, s mindenhol kell egy hozzáértő csapatvezető is - magyarázta Anderco.

A tanfolyamon könyvelőségi, adózási kérdéseket, építkezésekre vonatkozó előírásokat, munka-, és tűzvédelmi szabályzatokat sajátíthatnak el a résztvevők. A képzés elvégzését követően a tömbházgondnokok bizonyítványt is kapnak. A Polgármesteri Hivatal 11-es szobájában rendszeresen fogadják a beiratkozni vágyó házmestereket.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: