2011-12-02 17:20:00• hírek • M. T. R.

Befejeződött a kastélyfelújítás

A kivitelezők pénteken jelentették, hogy elkészültek a Károlyi-kastély felújításával.

Amint arról olvashattak már hírportálunkon, a Nagykároly jelképének számító egykori főúri lak kivitelezését a Kastély Egyesületet nevű társulás nyerte el, ezt négy Szatmár megyei cég alkotja, jelesül a Dominium Kft., az Euras Kft., a Solpress Kft. és a Prodeximp Kft.

Pénteken a társulás hivatalosan is jelentette, hogy befejezték a felvállalt munkát. A törvények értelmében a megrendelő, azaz a helyhatóság egy ötfős bizottsága terepszemlén győződik meg arról, hogy ez valóban így történt. Ennek a testületnek a hivatal szakemberei kell legyenek a tagjai.

Megfigyelői minőségben jelen lehet az alkalmon a megvalósítás tervezője, illetve a kivitelező küldöttje. Erre a terepszemlére két hét múlva kerül sor. A törvény pont ennyi időt hagy meg az átfutásra (rossznyelvek szerint az „utolsó utáni" simításokat ezalatt végzik majd el). A lényeg viszont kétségtelenül az, hogy lényegében befejeződött a nagykárolyi Károlyi-kastély felújítása.


A kivitelezők pénteken jelentették, hogy elkészültek a Károlyi-kastély felújításával. Amint arról olvashattak már hírportálunkon, a Nagykároly jelképének számító egykori főúri lak kivitelezését a Kastély Egyesületet nevű társulás nyerte el, ezt négy Szatmár megyei cég alkotja, jelesül a Dominium Kft., az Euras Kft., a Solpress Kft. és a Prodeximp Kft. Pénteken a társulás hivatalosan is jelentette, hogy befejezték a felvállalt munkát. A törvények értelmében a megrendelő, azaz a helyhatóság egy ötfős bizottsága terepszemlén győződik meg arról, hogy ez valóban így történt. Ennek a testületnek a hivatal szakemberei kell legyenek a tagjai. Megfigyelői minőségben jelen lehet az alkalmon a megvalósítás tervezője, illetve a kivitelező küldöttje. Erre a terepszemlére két hét múlva kerül sor. A törvény pont ennyi időt hagy meg az átfutásra (rossznyelvek szerint az „utolsó utáni” simításokat ezalatt végzik majd el). A lényeg viszont kétségtelenül az, hogy lényegében befejeződött a nagykárolyi Károlyi-kastély felújítása.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: