2007-10-17 17:24:43• hírek • István Löchli

Betelik a szeméttelep

 Nagy problémát okoz a város számára, hogy jövőre teljes mértékben megtelik a szeméttelep.
Az eddigi előrejelzések szerint jövőre nagy valószínűséggel be kell zárni Szatmárnémeti szeméttelepét, ugyanis az már nem lesz képes több hulladékot befogadni.

 
A probléma  fontosságára való tekintettel a csütörtöki nap folyamán Ilyés Gyula polgármester találkozást kezdeményezett a megyei tanács vezetőivel, illetve a környezetvédelmi hivatalokkal, a szeméttelep ügyével kapcsolatban, hogy mihamarabbi megoldást találjanak erre a sürgető problémára. Amint azt Ilyés Gyula polgármester a Szatmár.ro-nak elmondta, sajnos jövőre komoly gondot fog okozni a szeméttárolás. A város jelenleg nem tud szeméttelepet létrehozni, ugyanis az uniós stratégia szerint megyénként egy nagy hulladékgyűjtőt lehet csak létesíteni. A minisztérium adhatna támogatást az új szeméttelep megépítésre, de akkor biztos, hogy megvonnák a regionális szeméttelepre a már kiutalt pénzösszegeket.
 
Ennek értelmében jelenleg igen kényes helyzet alakult ki, ugyanis a regionális szeméttelep kivitelezése még várat magára, annyi már bizonyos, hogy jövőre az nem fog elkészülni, így még nem tudni, mi lesz a sorsa a jövő szemetének.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: