2008-10-09 21:03:10• hírek • Csenteri Judit

A Kormány nemet mondhat a fizetésemelésre

A Nemzeti Liberális Párt alelnöke, Teodor Melescanu az elmúlt nap folyamán kifejtette, hogy amennyiben a Parlament által elfogadott populista eljárások érvénybe lépnek, a Kormány bármilyen, az eddig elfogadottakon kívüli fizetésemelésre nemet mondhat.

A Védelmi Miniszter egy, a NewsIn portálnak nyújtott tájékoztatójában elmondta, hogy a Nemzeti Liberális Párt, attól függetlenül, hogy közelednek a választások, semmilyen olyan lépést nem fog engedélyezni a fizetések növelésével kapcsolatban, amely kompromitálhatná, rossz irányba vihetné az ország gazdaságát. Melescanu ezt azzal magyarázta, hogy a párt sem az inflációt, sem az ország euró pénznemre való áttérését nem szeretné veszélyeztetni populista döntések által.

A Kormány már fellebbezett  az Alkotmánybíróságnál a Parlament által elfogadott, a tanárok 50%-os fizetésemelésére vonatkozó törvénnyel kapcsolatban. Fellebbezésének oka nem más, minthogy az elemzések értelmében az ország nem rendelkezik megfelelő pénzügyi erőforrással a fizetések növelése végett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: