2012-10-12 11:51:38• hírek • Póti Orsolya

Beethoven-est a Szatmári Zenei Napok keretében

Október 11-én Beethoven-estre került sor a XXXV. Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál keretében. A közönség a német zeneszerző hegedűre, csellóra és zongorára írt koncertjét, illetve a VII. szimfóniát hallhatta.

A Szatmári Zenei Napok keretében újabb különleges hangversenyre került sor október 11-én, csütörtök este a szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmóniában. A rendezvény első felében a közönség Beethoven 56. hegedűre, csellóra és zongorára írt koncertjét hallhatta, melyen szólistaként közreműködött Fátyol Rudolf hegedűművész, Rudolf Leopold csellóművész és Füzesséry Zoltán zongoraművész.

A szatmári filharmónia vezetője, Fátyol Rudolf már több alkalommal együtt zenélt az ausztriai csellóművésszel, aki a bécsi String Sextet együttes tagjaként már bejárta egész Európát, az Egyesült Államokat, Japánt, illetve a salzburgi és edinburghi zenei fesztiválok meghívottja volt. Korábban a Bécsi Zeneakadémia professzora volt, jelenleg pedig a grazi zeneegyetem csellótanára.

Füzesséry Zoltán Halmágyi Katalin növendéke volt a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. 1998 és 2007 között elvégezte a grazi Zeneakadémiát Alexandr Satz orosz zongoraművész-professzor tanítványaként. Zongoraművész diplomáját 2007-ben szerezte, azóta számos magyarországi és nemzetközi verseny díjazottja volt.

Az elmúlt években szólistaként koncertezett a Dortmundi- és Wupperthali Szimfonikus Zenekarral, a Lublini Szimfonikus Zenekarral, a Európai Ifjúsági Kamarazenekarral, a Danubia Szimfonikus Zenekarral és a Mendelssohn Kamarazenekarral.

A csütörtök esti koncert második felében Beethoven VII. szimfóniája hangzott el a szatmári zenekar előadásában. Az est során vezényelt Tiziano Duca osztrák karmester, akit nem első alkalommal látott vendégül a szatmári közönség.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: