2020-01-13 09:20:16• hírek • Közlemény

Beethoven kamaraestre hív a Dinu Lipatti Filharmónia

január 16

Január 16-án csütörtökön, 18 óra 30 perckor a kolozsvári gyökerekkel rendelkező Demény Balázs zongoraművész közreműködésével szervez Beethoven kamaraestet a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia.

„Demény Balázs a fiatal zongoraművész nemzedék egyik kiemelkedő tehetségének számít. A 19. Ile de France, a "Hans von Bülow" és a "Carl Filtsch" nemzetközi zongoraversenyek első díjasa, a Nemzetközi Chopin Zongoraverseny (Budapest) második díjasa. Az 1989-ben született, Anda Géza ösztöndíjas művész rangos koncerttermek és fesztiválok meghívottja volt már: többek között a Művészetek Palotájának „Bartók Béla” Nemzeti Hangversenytermében, a Gasteig Münchenben, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Raidingi Liszt Fesztiválon, a bukaresti Atheneumban, a Milánói Világkiállításon vagy a Yokohama International Piano Concert Seriesben is fellépett már.


Emelett az "ISA Prag-Wien-Budapest" Fesztivál és mesterkurzus Kodály és "Pianist" díjasa, az "S. Toduță" Nemzetközi Zongoraverseny és a bukaresti Magyar Zene Fesztiváljának első helyezettje. A Budapest Music Centerben vette fel legújabb Schumann-Bartók lemezét, 2011-ben "A Liszt Memorial Year" címmel jelent meg szólólemeze. Zenekari szólistaként rendszeresen fellép itthon és külföldön egyaránt, olyan karmesterekkel mint Jesús López-Cobos, Ligeti András, Hollerung Gábor, Ken Takaseki, Hámori Máté, Jankó Zsolt, Horváth Gábor, Horváth József, Theo Wolthers, Alfonso Saura, Ion-Ilarion Galati és sokan mások” – olvasható a zongoraművész honlapján.


A csütörtöki koncert műsorterve:

C-moll szonáta op. 111
C-dúr cselló-zongora szonáta op. 102
B-dúr klarinéttrió op. 11
 

Az kamaraestre a 19-es számú bérlet érvényes.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: