2010-11-15 10:27:16• hírek • Szatmar.ro

Becsődöltek a bajnokjelöltek

 

Paraszt üti a királynőt, mondhatnánk a román labdarúgó élvonal, a Liga1 15. fordulójával kapcsolatban, ahol az a fura helyzet állt elő, hogy az esélyes csapatok képtelenek voltak meccset nyerni: a bajnoki címre esélyesnek tartott hét együttes közül hat nem tudta begyűjteni a három pontot. Ez a tény a hetedik, a Kolozsvári CFR malmára hajthatja a vizet, amennyiben a címvédő hétfő este nyerni tud Besztercén.

A meglepetések sora Galacon kezdődött, ahol a listavezető Otelul Pena góljával csak a 90. percben tudott egyenlíteni az újonc Branesti ellen, akik még a 36. percben megszerezték a vezetést Avram góljával. Ezt követte a Vaslui kínlódása, amely, bár akadt egy-két komolyabb lehetősége, mégis gól nélküli döntetlent ért el az Astra ellen odahaza egy összességében eseménytelen találkozón. A bajnokság eddigi egyedüli veretlen csapata, a Temesvár ahhoz az Urziceni-hez látogatott, amelynek otthonában még soha nem tudott nyerni. Végül a bánságiak egyik sorozata sem szakadt meg, mivel egy szürke első játékrész után a temesváriak jobban kezdték a második félidőt és Popovici góljával megszerezték a vezetést. A meccs vége azonban a hazaiaké volt, Todoran a 81. minutumban egyenlített, sőt, ezt követően Rusescunak két lehetősége is adódott ahhoz, hogy otthon tartsa a három pontot.

Nem a lehetőségek hiányával volt gondja a Rapidnak sem Marosvásárhelyen, ahol Sosa fejesével már a 6. percben előnyhöz jutottak az erdélyiek. A folytatásban hiába dolgozták ki ziccerek tömkelegét a bukarestiek, Sburlea (kétszer), Frunza (kétszer), Grigore, Bozsovics, Raduta, Spadacio, Ezequias és Cassio (háromszor) is pontatlannak bizonyult - utóbbi a 93. percben a kapufát találta el.

Gyors gól döntött a másik bukaresti - erdélyi párharcban is és ezúttal sem a fővárosiak örülhettek: Eric egy kapáslövéssel már a harmadik percben vezetést szerzett a Medgyesnek a Steaua otthonában. Az első félidőben hiába játszott mezőnyfölényben a katonacsapat, helyzetig nem, csak távoli lövésekig jutott. A szünet után aztán már kapujuk elé szorultak a vendégek, de hősiesen védekezve állták a sarat, Gardos, Bilasco, Stancu, Tanase és Brandan pedig kihagyták a helyzeteiket - akárcsak Parvulescu, aki egy kontra végén eldönthette volna a három pont sorsát.


Akárcsak a kupában: ezúttal sem bírt egymással a Dinamo és a Craiova fotó: fcdinamo.ro
Akárcsak a kupában: ezúttal sem bírt egymással a Dinamo és a Craiova fotó: fcdinamo.ro


A forduló rangadóját a Stefan cel Mare sugárúton rendezték, ahol a Dinamo a Craiovát fogadta. A két gárda szerdán a Román Kupában is összecsapott egymással, akkor 1-1-es döntetlen után a bukarestiek büntetőkkel jutottak tovább. A bajnoki ezúttal is méltó volt a rangadó titulushoz, két hazai és egy vendég lehetőség után a 14. percben Costea tökéletesen szolgálta ki Piturcát, aki gyorsan megszerezte a vezetést a vendégeknek. Alig hét percet vezettek a vendégek, hisz a 21. percben egy beadást követően Andrei Cristea összeomlott egy védő ölelésében, Balaj játékvezető „megette" a műesést, a sértett pedig büntetőből egyenlített. Egy-egy nagy helyzet után a 36. percben már vezettek is a hazaiak, Torje egy szép egyéni akció után talált a kapuba. A játék a folytatásban is lüktetett, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, a két csapat pedig a hatalmas ziccerek számában is osztozkodott: előbb Alexe lövését lábbal védte nagy bravúrral Stanca, kevéssel később pedig egy kipattanó labdát Dina bombázott kapu fölé öt méterről. Öt perccel később aztán mégis rezzent a hazai háló, Fl.Costea pazar passza után Barboianu labdáját Piturca sodorta a kapuba, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

A tabella élén a 33 pontos Galacnak maradt a négy egységnyi előnye a Temesvár előtt, őket a Rapid (26), a Medgyes (25), a Vaslui (25), a Dinamo (24) és a Steaua (22) követi.

Eredmények:
Galac - Branesti 1-1
gólok: Pena (90.), illetve Avram (36.)

Vaslui - Astra 0-0

Kolozsvári Universitatea - Pandurii 1-1
gólok: Bostina (68.), illetve Stromajer (7.)

Urziceni - Temesvár 1-1
gólok: Todoran (81.), illetve Popovici (56.)

Brassó - Sportul Studentesc 2-0
gólok: Majernik (10.), Ilyés (31.)

Marosvásárhely - Rapid 1-0
gól: Sosa (6.)

Steaua - Medgyes 0-1
gól: Eric (3.)

Dinamo - Craiova 2-2
gólok: Adr. Cristea (22., 11-es), Torje (36.), illetve Piturca (14., 85.)

Hétfő:
Beszterce - Kolozsvári CFR 20.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: