2016-01-18 11:05:29• hírek • Szatmár.ro

Bécsi utazási kiállításon vett részt Szatmár megye

Január 14 és 17 között a Bécsi Utazási Vásáron képviseltette magát a megye.

A Messe Wien kiállítási központban tartották meg az elmúlt napokban a Bécsi Utazási Kiállítást, amelyen idén is jelen volt Szatmár megye. Románia standjának a szomszédai Görögország, Szlovákia és Törökország voltak.

Románia egy 150 négyzetméteres standon, 25 kiállító részvételével mutatta be az idegenforgalmi vonzerőnek számító turisztikai látványosságokat, hagyományokat, kulturális értékeket. Az országnak ez alkalommal Gorj megye volt a fő partnere, melynek kézművesei a fafaragásba, fazekasságba és szövésbe-fonásba avatták be az érdeklődőket.

Január 15-én, pénteken tartották immár hagyományos módon Románia estjét, amelyen a hagyományos romániai italok, ételek és a népzene került a középpontba. Az ország standjánál díszmeghívottként látogatást tett Bogdan Mazuru, Románia ausztriai nagykövete, aki dícsérte a résztvevő megyék turisztikai potenciáljának bemutatási módját.

A szatmári küldöttséget Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, illetve Riedl Rudolf alelnök vezették. A csapatban Nicolae Bura megyemenedzser mellett ott volt több megyei tanácsos is.

Szatmár megye standjánál német és angol nyelvű leírásokkal, brossúrákkal, illetve a megye logóját ábrázoló apró ajándékokkal lepték meg az érdeklődőket.

A szatmári stand a turisztikai kiállításon

A szatmári küldöttség Bécsben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: