2018-08-19 11:28:46• hírek • Közlemény

Becserkészve Büdössáron

Ahol egy szelet vajas kenyér felértékelődik. Ahol egy baráti ölelés elűzi a gondokat. Ahol a résztvevők a kimerültségtől csodákra képesek. Ilyen a cserkésztábori hangulat. A szatmárnémeti 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapat idén Büdössáron állította fel a sátrakat, ami azért lényeges, mert ez volt a 25. tábora a csapatnak.

Bár a helyszín már ismerősnek bizonyult, ugyanis néhány évenként vissza-visszatértünk, a jubileumi évfordulót igazán megünnepeltük – hangot és fáradtságot nem kímélve. Kicsik és nagyok egyaránt szorgoskodtak tíz napon keresztül: egyesek fát vágtak, mások a főzésben segítettek be, amíg az őrsvezetők a programok lebonyolításával foglalkoztak.


A táborozók lelkesen métáztak a perzselő napon, hogy aztán a lombok árnyékában megpihenhessenek; jóízűen falatoztak a lábakat megerőltető túrák után; hangosakat csobbantak az első napon még olyan hidegnek tűnő patakban. Cserkésztudásban is gazdagodtak: csomózni tanultak, a rovásírással barátkoztak, történelmi eseményeket tisztáztak. Akadály- és rohampályán bizonyították ügyességüket, majd esténként a tábortűznél önfeledten daloltak és játszodtak, átérezve a tábori ritka pillanatok értékét.



Nem csupán a ruháikba ivódott be a tábortűz füstje, hanem szívükbe is a cserkészet lényege és szépsége. Hat kiscserkész ígéretet, tíz cserkész pedig fogadalmat tett, illetve nyolc aktív tag kapta meg a szürke nyakkendőt, ezáltal belépve a felfedező korosztályba. A résztvevők meghódították a Mike és a Kisköves csúcsokat, miközben együtt utaztak Jules Verne hőseivel: Phileas Fogg angol úriemberrel, francia inasával, a ravasz Fix detektívvel és Mrs. Audával.


Őrsönként feladatokat oldottak meg, amelyekre pecséteket kaptak a szervezőktől kapott útlevelekben, hogy aztán a tizedik napra visszaérkezzenek a londoni Reform Clubba. Gyerekzsivaj, népdalok, csatakiáltások, cserkészinduló. Élettel teli volt a büdössári erdő.


Bár a sátrak helye még most is látszik. Aki érdeklődik a cserkészet iránt, ami a világ legnagyobb ifjúsági mozgalma, bátran hívja a következő telefonszámot: 0743468603 vagy megtalál miket a Facebook-on.


A tábor színvonalát a Communitas Alapítvány támogatása fokozta, amelyért ezúttal is köszönetet mondanak a résztvevők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: