2018-09-10 08:59:40• hírek • Nagy Tímea

Becsengettek a Református Gimnázium diákjainak

Idén mintegy 670 diák kezdi meg tanulmányait a szatmárnémeti Református Gimnáziumban és tagintézményeiben. Az istentisztelet Varga Szilárd Csaba, a gimnázium újonnan beavatott, önálló iskolalelkészének beszédével vette kezdetét, aki így fogalmazta meg a tanév mottóját: “Tedd a dolgod!”

Példabeszédének vezérgondolata a munka és a tanulás iránti odaadásról és szorgalomról szólt. “Ne tántorodj meg, ha az oroszlánok ordítanak!” - szólt a bátorítás. Nem könnyű nehézségek közepedte csak a célra figyelni és alázattal munkálkodni, de hittel felvértezve könnyebb az út. Álhatatosan és eltökélten, csak egymás segítségével épülhet a jövő, így szólt a gimnázium tiszteletese.


A résztvevők között köszöntötték Magyar Lóránd parlamenti képviselőt is, aki a helyi értékek megőrzéséről és a békés együttélésről beszélt. A magyar jövőt a közösség összetartő erejében és a minőségi oktatásban véli kiteljesedni.



Póti Eduárd, a Református Gimnázium igazgatója friss lelkesedéssel köszöntötte a résztvevőket, és büszkeséggel számolt be az iskola infrastrukturális és közösségi fejleményeiről. Most már biztosan nem fáznak majd a diákok és a tantestület, hiszen a nyár folyamán megújult fűtésrendszer munkálatai a napokban fejeződnek be. A tanulók száma idén 70 fővel növekedett, és az összes diák új tankönyvcsomaggal kezdheti az iskolaévet.


Az évnyitó ünnepséget az iskola ifjúsági kórusának előadása és Kánya Réka szavalata tette színesebbé, a diáktársak pedig lelkes kopogással jutalmazták a produkciókat.


A templomi padokban ülő gyermekek arca még pirospozsgás nyári hangulatot idéz, ám jövő nyárig holnap reggeltől kezdve minden nap megszólal majd az ismerős hang: “Becsengettek!”




 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: