2019-09-09 08:51:10• hírek • Bede Emőke

Becsengettek: 1045 diák kezdte meg az új tanévet a Kölcseyben

A szeptember délelőtti napsütésben ismét izgatott gyerekzsivaj töltötte meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarát, hiszen közel három hónapnyi vakáció után hétfőn megkezdődött a 2019-2020-as tanév.

Sok diák régi ismerősként, a viszontlátás örömével telve tért vissza a patinás intézmény falai közé, viszont sok apróság most először lépett be az iskola kapuján. A tanévkezdés izgalma azonban közös, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindannyian, mind az 1045 diák új élményekre és új ismeretekre szomjazva kezdte meg az évet.


A népes diáksereghez, illetve a szülőkhöz elsőként az igazgatónő, Pataki Enikő szólt, „Annak reményében köszöntelek benneteket, hogy jutott idő a pihenésre a nyáron, és mosolyogva, új világok felfedezésére készen lépitek át az iskola küszöbét. […] Legyenek az itt töltött tanévek eredményesek, a magatok kiszabta mérce értelmében. Éljetek meg – bármilyen nehéz is – minden hétköznapot sikerként ” – nyitotta meg a tanévet az intézményvezető, majd visszaidézte azokat a kiemelkedő eredményeket, melyekkel a tavalyi tanévben büszkélkedhetett az iskola.Az összesítés szerint az elmúlt iskolai évben a diákok 100-nál is több versenyen vettek részt, a végzősök között a négyéves munka eredményeként nem kevesebb mint 99 díjat osztottak ki, 42 diákot pedig azért részesítettek elismerésben, mert regionális, országos vagy nemzetközi megmérettetéseken első helyet sikerült elérniük. „Gratulálok hozzá, és azt kívánom, hogy ezt a magasra tett ércét ebben a tanévben túlszárnyaljátok. Bízunk benne, hogy mi, tanárok, ebben valóban szövetségesekre lelünk bennetek” - tette hozzá Pataki Enikő, ki ezt követően egyenként is köszöntötte a fontosabb mérföldkőhöz érkező osztályokat, illetve szülőket és pedagógusokat egyaránt.Az igazgatónő szavait követően Kallós Zoltán főtanfelügyelő-helyettes szólt az ünneplőkhöz. „Amikor belépünk az iskolába, akkor azt mondják nekünk, hogy iskola az a hely, ahol tanulni fogunk. Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy ilyenkor már tudjuk azokat a dolgokat, melyek valóban fontosak az életben. Ehelyett, úgy vélem, hogy az iskola a tanulás azon helyszíne, ahol olyan dolgokat lehet elsajátítani, amelyek által valóban felkészültek leszünk az életre. Én arra bíztatlak benneteket, kedves diákok, hogy tanuljatok egymástól, tanáraitoktól, szüleitektől, de ugyanakkor arra is felhívom a figyelmet, hogy nekünk, felnőtteknek is van, mit tanulnunk a gyerekektől” - mondta el a főtanfelügyelő-helyettes, majd zárszóként a diáksereget arra buzdította, hogy a kitűzött célokat kitartóan kövessék ebben a tanévben is, hiszen a befektetett munkának mindig megvan az eredménye.A köszöntők után az ünnepség szavalatokkal és az iskolahimnusz közös eléneklésével folytatódott, majd a diákok felvonultak az osztályokba, hogy a tanítónőkkel vagy osztályfőnökökkel külön-külön is megbeszéljék, mit is tartogat számukra a 2019-2020-as tanév, mely ebben az évben nem kevesebb mint 35 tanítási hétből fog állni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: