2009-07-15 15:31:21• hírek • Balogh Anita

Becsapott nyugdíjasok

Egy 75 éves alsószopori nyugdíjas értesítette a rendőrséget arról, hogy egy szélhámos garázdálkodik a megyében, aki nyugdíjasoktól pénzt csal ki, azt ígérve, hogy az összeg kifizetésével elérhetik nyugdíjuk növelését.

Az idős hölgyet július 11-én kereste fel a jól öltözött, szimpatikus fiatalember, aki a nyugdíjpénztár munkatársának kiadva magát egy ajánlatot tett a hölgynek: ha az kifizet neki 190 lejt, már a következő hónaptól nagyobb nyugdíjat fognak neki folyósítani. A férfi egy szerződést is aláiratott a hölggyel, mely a pénz átvételéről a nyugdíj növeléséről szólt. Mivel az idős nő nem tudta egy összegben kifizetni a pénzt, csak 110 lejt, a  férfi megértő volt és felajánlotta, hogy később visszajön a fennmaradó összegért.

Az idős nő csak később gondolkodott el a történteken és nézte meg tüzetesebben nővérével a szerződést, és hamarosan kiderült számukra is, hogy csalás áldozatai lettek. Értesítették a rendőrséget, a rend őrei pedig lecsaptak a szélhámosra akkor, amikor a fennmaradó pénzösszegért jelentkezett.

A rend őrei kihallgatták a férfit, aki mint később kiderült, a vallomástétel alkalmával egyik volt osztálytársának a személyi adatait mondta be. A rendőröknek azt is sikerült kideríteniük, hogy miért: a 25 éves Szilágy megyei illetőségű Romulus V.  nevére már előzetes letartóztatásba helyezési parancsot adtak ki, több minősített lopásnak és hasonló csalásoknak az elkövetése miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: