2008-01-12 16:29:48• hírek • Szatmár.ro

Becsapós az új Skoda Superb: ötajtós lépcsőshátú

nskodasuperb1Izgalmas konstrukciónak ígérkezik a kívül-belül megújult Skoda Superb.

A genfi autószalonon debütáló Superbről kiszivárgott fotók alapján már lehet ezt-azt tudni az új Skodáról: impozáns járgány lesz, az biztos, sokat komolyodó (kimondottan szigorú, hol van már a régi Skodák kedvesen mélabús arca...) kinézetet kap szögletesebb lámpákkal és hűtővel, határozottabb élekkel. nskodasuperb2Nem ronda, kétségtelenül nem ronda, de azért emlékezzünk meg arról, hogy egy időben ez a márka vágta a legrokonszenvesebb arcokat a nagy béketáborban.

A Superb, a VW-konszern cseh leányvállalatának zászlóshajója (többen is így emlegetik, emlékezzünk meg mi is a kollégák nyelvi alkotó leleményeiről) nőtt egy keveset: 3,56 centivel hosszabb, 1,8 centivel szélesebb az előző modellnél, a tengelytáv változatlan maradt.

A valójában ötajtós, dizájnjában dinamikusabbra vett konstrukció továbbra is autóformával bír: úgy néz ki, mint egy átlagos lépcsőshátú kocsi, van eleje, közepe, vége (amit a Golf óta kínos igyekezettel nyiszatolnak le a tervezőmérnökök minden karosszériáról, talán a nagyobb csomagteret szigorúan nagy családi modelleknek fenntartva - új csomaghoz új kocsi, ugyebár).

nskodasuperb3

 

Motorfronton gazdag lesz a választék. 105 és 260 lóerő között szór a három dízel- és a három benzinmotor, valószínűleg meg lehet köztük találni az ideálisat. Kényelmi szolgáltatásokkal is bővül a paletta: parkolássegítő rendszer, új klímaberendezés, és intelligens, kanyarodásérzékeny világításrendszer lesz hozzá rendelhető.
nskodasuperb4
 
ma.hu 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: