2010-03-16 12:23:23• hírek • Szatmar.ro

Beckham biztosan nem lesz ott a vébén

Biztossá vált, hogy David Beckham, az angolok 115-szörös válogatott futballistája kihagyja a nyári dél-afrikai világbajnokságot, miután Achilles-ín szakadását követően leghamarabb csak hat hónap múlva léphet pályára.

"Jól sikerült az egyórás műtét, az elkövetkezendő két-három hétben azonban nagyon óvatosnak kell lennie" - mondta a 34 éves sztárt operáló finn specialista, Sakari Orava. "Ezt követően csak szépen lassan kezdheti el a rehabilitációs programot, de a lábát legalább két-három hónapig nem szabad kitennie komolyabb terhelésnek."

A kölcsönjátékosként jelenleg az AC Milant erősítő labdarúgó vasárnap este a Chievo ellen 1-0-ra megnyerte hazai bajnokin dőlt ki a sorból, egy teljesen ártalmatlan szituációt követően bicegve hagyta el a pályát.

Az orvos hozzátette: Beckham nagyjából négy hónap múlva kezdhet el futni, ezt követően pedig legalább két hónap, mire játszhat.

"Köszönöm mindenkinek a támogatást, remélem, gyorsan felgyógyulok" - áll a középpályás közleményében.

A finn kisvárosban - amelyet a nemzetközi sportsajtó ez alkalomból a "világ közepének" nevez - több száz rajongó fogadta a sérült sztárt, aki csak mankóval tudott közlekedni.

A brit sajtó nagyon sajnálja Beckhamet, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a Spice Boy-nak is nevezett játékos kiesése nem rázza meg annyira az angol nemzeti csapatot, miután valószínűleg csak epizódszerep jutott volna neki a világbajnokságon. A dél-afrikai világbajnokság szervezőbizottságát viszont érzékenyen érintette Beckham sérülése, mivel az egyik legnagyobb marketingértéket képviselő futballistáról van szó.

"Természetesen növelné az esemény értékét, ha Beckham is ott lenne" - mondta Rich Mkhondo, a szervezőbizottság szóvivője.

Beckham értékét jól mutatja, hogy reklámbevételeivel együtt első teljes szezonjában 16,5 millió dollárt keresett a Los Angeles Galaxy játékosaként.

Éppen ezért van, aki már most az üzleti lehetőséget keresi a sztárjátékos sérülésében: Scott Guglielmino, az amerikai ESPN sportcsatorna alelnöke bejelentette, hogy kommentátorként számítana Beckhamre a vb-n.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: