2011-07-14 17:19:53• hírek • Nagykároly.ro

Bebizonyosodott: nem a strand a hibás

A Szatmár megyei Közegészségügy Igazgatóság vizsgálatai kimutatták, hogy nem a Nagykárolyi Termálstrand vize, avagy a strand területén üzemelő éttermek árui miatt történtek a megbetegedések a hétvégén.

Olvashattak hírportálunkon arról, hogy több ezren töltötték szabadidejüket a hétvégén a megye egyik legkedveltebb fürdőzőhelyén. A rákövetkező napokban egész pontosan huszonegy tizennégy évesnél fiatalabb gyermeket kezeltek a megyei kórházban hányás és egyéb gyomorbántalmak miatt.

Ennek okán a közegészségügyi igazgatóság munkatársai mintákat gyűjtöttek a helyszínen. Ezek megvizsgálása után a szakhatóság közli: nem talált összefüggést a megbetegedések és a minták között. Azaz a vizsgálatok alapján kijelenti, hogy a következő okok együttes jelenlétével magyarázható a gyermekek megbetegedése: 1. hosszú időn keresztül tartózkodtak a tűző napon; 2. az otthonról hozott ételeket nem megfelelően tárolták; 3. több, együttesen gyomorfelkavarodást okozó ételt-italt fogyasztottak (így üdítőt, fagylaltot, gyümölcsöket, főtt kukoricát, tojást, majonézt).

A Lidia Tamas doktor által jegyzett közleményben a megyei közegészségügyi igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy kánikula idején különösen ügyeljen az alapvető higiéniai szabályok betartására, körültekintően válogassa össze az élelmeket, azokat megfelelő hőmérsékleten, azaz 2 és 8 Celsius fok között tárolja; előrelátóan kezelje az élelmiszereket, így mindig mosson kezet még a különféle zöldségek és gyümölcsök fogyasztása előtt is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: