2019-09-18 05:40:13• hírek • Szatmár.ro

Bebizonyították: ugyanaz a termék jobb minőségű Nyugaton, mint mondjuk Romániában

A Román Fogyasztóvédelmi Felügyelőség nagyszabású összehasonlító vizsgálata bizonyította, hogy a nemzetközi márkák Romániában kapható élelmiszereinek közel 23 százaléka gyengébb minőségű, mint a Nyugat-Európában kapható termékek.

Az ellenőrzés során 128 terméket vizsgáltak meg, és hasonlították össze az összetételüket a nyugati országokban kapható ugyanazon termékekkel. Az eredményeket Paul Anghel fogyasztóvédelmi főfelügyelő mutatta be.


Mint kiderült, a mogyorós Milka csokiban 17 százalék a mogyoró, szemben az olaszországi 22 százalékkal. A narancsos Fantában 5 százalék a gyümölcslé, Franciaországban és Olaszországban pedig 10 százalék. A Freeway üdítőkkel is hasonló a helyzet, hiszen a narancsos változat Romániában 3 százalék gyümölcslevet, az olasz viszont 20 százalékot tartalmaz!


A Kinder Pingui Romániában és Bulgáriában kapható változata 21 százalék tejet tartalmaz, szemben a német, francia, holland és finn változattal, ahol ez az arány 24 százalék. A proteintartalom is különbözik, Romániában ez 5,3, Németországban vagy Finnországban viszont 7 százalék.    
 

A Nescafe 3 az 1-ben esetében is van különbség: a kávétartalom Romániában 14,5 százalék, Franciaországban 10, Hollandiában 9, Németországban és Spanyolországban pedig 7,9 százalék az arány. Bár valószínűleg vannak, akik örülnek, hogy nálunk erősebb a kávé, mint másfelé.


A Mediafax tudósítása további termékekre is kitér, amennyiben érdekel a téma, bővebben itt olvashatsz az összehasonlítás eredményeiről. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: