2018. szeptember. 24., hétfő
Névnap:
2017-11-07 10:05:48• hírek • Szatmár.ro

Beauty Days: hazai és nemzetközi szaktekintélyek Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és az Expressive Szalon közreműködésével szervezi meg a Beauty Days elnevezésű eseményt a szépségiparban tevékenykedő szakemberek, továbbá valamennyi, a szépet kedvelő szatmári lakos számára.

 

Az ötödik alkalommal megszervezett rendezvény november 16-19. között a Szatmárnémeti Iparosotthonban zajlik majd, a program pedig igazi csemegét ígér mindazon szakemberek és érdeklődők számára, akiknek szenvedélyük az esztétikum. Ismert hazai és nemzetközi szakemberek is a meghívottak között vannak, így a szatmárnémetieknek kiváló lehetőségük adódik arra, hogy technikáikat tökéletesítsék, de arra is, hogy kapcsolatba kerüljenek a szakma új irányzataival és irányvonalaival.

 

„Szatmárnémeti fejlesztéséhez nagy mértékben hozzájárul az is, ha az itthoni, fiatal szakembereink számára minden szakterületen folyamatos képzést biztosítunk. A szépségiparban tevékenykedők igénylik ezt a támogatást, nekünk pedig feladatunk biztosítani számukra. A rendezvény során a legjobb hazai és nemzetközi trénerektől sajátíthatják el gyakorlatban is a szakmai trükköket a mieink, amelynek eredménye biztosan meglátszik majd a következő időszakban.” – jelentette ki Kereskényi Gábor polgármester.

 

Az első nap főleg azoknak szól, akik sminkeléssel foglalkoznak. Az érdeklődők a helyszínen megtekinthetik a meghívottak munkáit, akiknek  feltehetik szakmai kérdéseiket is.

 


 

A program reggel 10:00 órakor veszi kezdetét, az utolsó előadás pedig 15:45-kor ér véget. Utána Iana Willkofer make-up művész a 3D-s smink művészetének néhány titkát mutatja be, nagy hangsúlyt fektetve az őszi témák kihangsúlyozására. Ezt 17:30-tól egy Mirela Iank által tartott workshop követi, amelynek a címe: „Kapcsolattartás a szépségipar klienseivel” lesz.
 

Második nap a fodrászok lesznek főszerepben, a szemináriumokat követően olyan világhírű márkák legújabb termékeit mutatják be, mint a L’Oreal, a Professionnel Paris, a Label M és a Matrix Professional.
 

Szombaton a neves magyarországi szakember, Dancsó Erika enged betekintést a szakma titkaiba, majd az érdeklődők a Davines, a Nashi Argan és a Screen kollekcióit is megismerhetik.
 

Összesen kilenc workshoppal és két bemutatóval készülnek a szervezők, melynek helyszíne a Szatmárnémeti Iparosotthon lesz. Az épület Tóásó Pál (1870-1927)  kiváló, a maga korában sokat foglalkoztatott, többszörösen kitüntetett budapesti műépítész szatmári alkotása, amely a régi Szamos mederre épült és korábban reprezentatív kulturális központ volt. Egy román-magyar projektnek köszönhetően az épületet nem olyan régen modernizálták, így az most ismét a régi fényében pompázva várja a látogatókat.
 

Újdonságnak számít, hogy az idei évben szatmárnémeti diákok is aktív résztvevői lesznek az eseménynek, ugyanis a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és az Elis Zamfirescu Kollégium is bekapcsolódik a programok szervezésébe. Évtizedek óta probléma Szatmár megyében is a megfelelő szakemberképzés, így a szépségipar is jelentős munkaerőhiánnyal küszködik.  November 17-én, 18:00 órától kap helyet  a “Beauty Days- learning ways”, hogy a diákok közelebbről is elleshessenek szakmai fogásokat azoktól a professzionális körülmények között dolgozó szaktekintélyektől, akik ösztönzőleg hathatnak a munkásságukra. A szervezők reményei szerint ez új impulzust és motivációt ad majd a fiataloknak.
 


 

„A Beauty Days évek óta folyamatosan megteremti számunkra a lehetőséget, hogy a legjobban képzett szakemberekkel találkozhassanak a diákjaink. Amennyiben egy rendezvényt megfelelő szakmaisággal és elkötelezettséggel szerveznek, az csak sikeres lehet. További sikereket kivánok, minél több rendezvényt és minél több jól képzett szakembert.” –fejtette ki Maria Bozga, az intézmény igazgatója.

 

Pénteken lesz megtekinthető az a divatbemutató, amelyen szatmári tervezők – Merkli Evelyn, Cristina és Raluca Mureşan, Sonia Bran és For You üzlet – alkotásaiban gyönyörködhetnek majd azok, akik a helyszínre látogatnak, számolt be róla Kariklea Dávid szervező.

 

Részletes információk a programokról megtalálhatóak az esemény facebook oldalán, illetve hívható a 0742-266-199 és a 0261-713-678-as telefonszám is. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: