2015-12-27 19:33:39• hírek • Kocsis Zoltán

Beatles, Elvis és örömzene

Negyvenöt év - ennyi telt el azóta, hogy minden idők egyik legnagyobb hatású, legzseniálisabb együttese, a The Beatles befejezte alig tíz éves, ám annál maradandóbb zenei tevékenységét. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr életműve azonban továbbra is él! Ennek bizonyságát tapasztalhattuk szombat este a Szakszervezetek Művelődési Házában.

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György társulatának három művésze, Péter „Lennon" Attila Zsolt „Pedró", Rappert-Vencz „Harrison" Gábor és Nagy „McCartney" Csongor kiegészülve Cserey „Ringo" Csaba „Csabcsival" immár nyolcadik éve hódol aktívan a legendás liverpooli bandának. A szatmári közönség legnagyobb örömére pedig immár második egymást követő évben ajándékozza meg a Beatles és a minőségi zene rajongóit karácsonykor.

A tavalyi koncert oly jól sikerült, hogy idén már kevésnek bizonyult a Szakszervetek Művelődési Házának kis terme és a nagy terembe kellett költöztetni a közel három órás (!) bulit.

A fiúk pedig nem hazudtolták meg magukat. Nem tudtak kibújni saját bőrükből, a koncertet többször is apró stand-up elemekkel színesítették. Mint ahogy a magyar humor nagy klasszikusa, Karinthy Frigyes nem ismert tréfát a humorban, úgy a Péter, Rappert-Vencz, Nagy, Cserey négyes sem ismert tréfát a zenélésben. Apróbb malőrök ugyan becsúsztak, néha érezhető volt, hogy művészek ők, nem profi zenészek (Csereyt leszámítva). A zene, a közönség és a szórakoztatás iránti alázatuk azonban mindent felülírt és mindent vitt. Az eredmény pedig egy igazán szenzációs koncert lett, melyet a közönség többszörösen is vastapssal hálált meg.

A fiúk új számokkal bővítették repertoárjukat, de a tavalyihoz képest egyéb újdonságokkal is készültek: meglepetés-vendégekkel. Láposi Csaba Elvis Prestley, Vékony „Joe" József pedig az idén májusban elhunyt B.B. King szellemiségét idézte meg, míg Sztán Tibor billentyűn kísérte több szám alatt is az együttest.

A finálé igazi katartikus élmény volt, a Hard day's night-ot a közönség állva énekelte együtt a zenekarral. „Ezt minden karácsonykor meg tudnám hallgatni", hallatszott több helyről is...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: