2009-08-29 16:51:14• hírek • MTI

Be akartak törni Vilmos és Harry házába

A Scotland Yard legkeményebb testőreivel találta szembe magát két megdöbbent betörő, aki éppen Vilmos és Harry hercegek házát készült kirámolni.

A brit trón második és harmadik számú várományosa jelenleg egy vidéki rezidencián lakik, közel ahhoz a légitámaszponthoz, ahol mindketten harci helikopterpilóta-kiképzésen vesznek részt.

Az ingatlan pontos hollétét a hatóságok titokként kezelik, és az esetről beszámoló szombati The Sun sem fedte fel a címet. A két betörő azonban megtalálta a meglehetősen elszigetelt környéken lévő házat, és a vezető brit bulvárlap ismertetése szerint még örültek is, hogy milyen könnyű dolguk lesz az elhagyatott vidéken, ahol senki nem látja majd őket...

Fogalmuk sem volt arról, hogy kinek a lakását készülnek éppen kifosztani, és arról sem, hogy a kiszemelt ház a nap 24 órájában fegyveres rendőri védelem alatt áll. Nem sokat kellett azonban várniukarra, hogy mindez kiderüljön számukra: alig néhány másodperccel azután, hogy átmásztak a kerítésen, a Scotland Yard kommandósai lecsaptak rájuk.  
A váratlan fogadtatás a lap forrása szerint "kissé sokkolta" a betörőjelölteket, akik "aligha választhattak volna jobban őrzött célpontot".

Sem Vilmos, sem Harry nem tartózkodott a házban az incidens idején, de tájékoztatták őket az esetről, amelyen állítólag jót mulattak.

A 27 éves Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - január óta lakik a házban, akkor kezdődött ugyanis kiképzése a királyi légierő kötelékében. Öccse, az idén 25 évesHarry áprilisban költözött be ugyanide, miután az ő helikopteres kiképzése is megkezdődött.

Vilmos, aki majdan Anglia királya lesz, e minőségében a brit fegyveres erők főparancsnoki tisztségét is átveszi; ezért tartja fontosnak, hogy közvetlen tapasztalatokat szerezzen a hadseregben.

Kettőjük közül azonban Harry a tapasztaltabb katona: ő már megjárta az afganisztáni frontot is, ahol éles bevetéseken vett részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: