2015-10-21 11:40:42• hírek • MTI

B-csapatával Párizsban a Real Madrid

A Paris Saint-Germain és a Real Madrid párizsi rangadója emelkedik ki a szerdai játéknap kínálatából a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában, még úgy is, hogy a spanyol csapat Cristiano Ronaldón kívül szinte minden húzóemberét nélkülözi majd.

Az A csoport két százszázalékos gárdájának meccsén a győztes karnyújtásnyira kerül a legjobb 16 közé jutástól. Mindkét csapat veretlen még ebben a szezonban, és vezeti hazája bajnokságát, ráadásul imponáló gólkülönbséggel. A párizsiak tíz forduló alatt 21 gólt lőttek és mindössze ötöt kaptak, míg a madridiak a Primera División eddig eltelt nyolc körében 18-szor voltak eredményesek, és csak kétszer találtak be a kapujukba.

A mérkőzés esélyese inkább a párizsi csapat, mivel a Realnál több kulcsjátékos is sérült: Dani Carvajal, Sergio Ramos, Danilo, James Rodríguez és Pepe már hosszabb ideje harcképtelen, míg az Európa-bajnoki selejtezők múlt heti zárását követően Luka Modric és Karim Benzema is kidőlt, Gareth Bale pedig a hétvégi bajnoki fordulóban sérült meg.

A B jelű négyesben a Manchester United Moszkvában vendégeskedik: Louis van Gaal együttese szombaton az Everton otthonában magabiztos győzelmet aratott a bajnokságban, így jó előjelekkel készül, ugyanakkor a statisztika alapján nehéz dolga lesz, hiszen a Vörös Ördögök történetük során eddigi hét mérkőzésükből csak egyszer tudtak nyerni orosz rivális ellen, igaz, a legyőzött éppen a CSZKA Moszkva volt, még a 2009/10-es idény csoportkörében. Ebben a csoportban mindhárom klubnak három pontja van, a másik találkozón a Wolfsburg a PSV Eindhovent fogadja.

A C csoportban a hibátlan mérleggel listavezető Benfica a Galatasaray vendégeként lép pályára. Az egyetlen ponttal szerénykedő isztambuliak számára csak a győzelem lehet az elfogadható, ellenkező esetben minden bizonnyal le kell mondaniuk nyolcaddöntős álmaikról. A másik mérkőzésen az Atlético Madrid a BL-újonc Asztanát látja vendégül a Vicente Calderón Stadionban.

A D csoportban az elmúlt idényben döntős Juventus a Borussia Mönchengladbach ellen folytathatja remek nemzetközi sorozatát: a torinóiak hazai pályán 14 mérkőzés óta veretlenek az európai kupaporondon, ráadásul az első két fordulóban a Sevillát és a Manchester Cityt is magabiztos teljesítménnyel fektették két vállra. A Serie A-ban csak 14. olasz bajnokcsapat ugyanakkor nem bízhatja el magát, hiszen német riválisa a gyenge szezonkezdést, s az ezzel "járó" edzőváltást követően magára talált, és sorozatban négy Bundesliga-mérkőzésen diadalmaskodott. Legutóbb 5-1-re nyert a Frankfurt otthonában, ilyen különbségű idegenbeli sikerre 2010 augusztusa óta nem volt példa a klub történetében. Ugyanakkor a BL-ben a Sevillától és a Manchester Citytől is kikapott, azaz pont nélkül várja a torinói összecsapást.

A csoport másik mérkőzésén az egyaránt három ponttal álló Manchester City és a Sevilla találkozik egymással. A meccs esélyesének a Premier League éllovasa számít, ám a sérült Sergio Agüero hiányát megérezheti.

A 3. forduló szerdai programja:
A csoport:

Malmö -Sahtar Donyeck 21.45
Paris Saint-Germain - Real Madrid 21.45 m4, DolceSport1
Az állás: 1. Real Madrid 6 pont (6-0), 2. Paris Saint-Germain 6 (5-0), 3. Malmö 0 (0-4), 4. Sahtar Donyeck 0 (0-7)
B csoport:
CSZKA Moszkva -Manchester United 21.45
VfL Wolfsburg -PSV Eindhoven 21.45
Az állás: 1. PSV Eindhoven 3 pont (4-4), 2. Manchester United és CSZKA Moszkva 3 (3-3), 4. VfL Wolfsburg 3 (2-2)
C csoport:
Atlético Madrid -Asztana 21.45
Galatasaray-Benfica 21.45
Az állás: 1. Benfica 6 pont, 2. Atlético Madrid 3, 3. Asztana és Galatasaray 1 (2-4)
D csoport:
Juventus -Borussia Mönchengladbach 21.45
Manchester City -Sevilla 21.45 AMC, DolceSport2,
Az állás: 1. Juventus 6 pont, 2. Sevilla 3 (3-2), 3. Manchester City 3 (3-3), 4. Borussia Mönchengladbach 0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: