2010-04-21 00:14:28• hírek • Szatmar.ro

Az isteni Diego!

Milito két gólpasszal és egy góllal rukkolt elő, az Inter 3-1-re verte a Barcelonát.

Azon talán nem sokan lepődtek volna meg az Inter és a Barcelona közötti Bajnokok Ligája elődöntő első meccse előtt, ha azt jósolja valaki, hogy egy argentin labdarúgó lesz a meccs hőse. Egyrészt, mert a hazaiak kezdőjében öt (pontosan öttel több, mint olasz), a vendégekében pedig további egy „gaucho" kapott helyet, aki ráadásul éppen a legutóbbi Aranylabdás. Ám nem Messi lett az MVP, hanem egy bizonyos Diego. Nem Armado Maradonáról, hanem Militóról van szó, ám ha már a korábbi legenda szóba került: a jelenlegi argentin szövetségi kapitány immár fél éve nem válogatta be az Inter házi gólkirályát, ami a keddi meccs után igen furcsa döntésnek tűnik.

Elmaradt ugyanakkor a BL történelmének első testvérharca, mert bár, amint ezt a fentiekből sejteni lehet, Diego Milito helyet kapott a hazai kezdőben, addig a vendégeknél bátyja, Gabriel, csak a kispadról szemlélhette az eseményeket. És volt mit néznie. Igaz, nem biztos, hogy a végén sok örömét lelte benne.

A találkozó viharosan kezdődött, az első percekben az Intert a nyáron elhagyó Ibrahimovic, majd a nyáron érkező Milito okozott némi zavart a kapuk előtt. A Barcelona ezt követően lassan átvette az irányítást és elkezdte játszani szokásos, a labdatartásra alapuló passzjátékát. Ennek ellenére az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor a 19. percben Eto'o lövését, aki tavaly még a spanyolokkal nyerte meg a sorozatot, szóval Eto'o lövését Valdez Milito elé ütötte, aki éles szögből nem tudott eredményesen célozni. És hogy milyen a futball:egy perccel később Maxwell adott be balról, a középen érkező Pedro pedig megszerezte a vezetést a vendégeknek. A katalánok ezt követően is maradtak az olasz térfélen, a következő nagy helyzet azonban ismét Milito nevéhez fűződik. Három perccel később aztán már az egyenlítő találat is megszületett, amikor Milito remekül tálalt Sneijder elé.

Az első félidőben tulajdonképpen semmi meglepőt nem tapasztalhattunk, a Barcelona 65% körül birtokolta a labdát, míg az Inter védekezésre és kontrákra rendezkedett be. Csakhogy: az olaszok „argentin" középpályája Cambiassóval, Mottával és az örökmozgó Zanettivel remekül távolt tartotta a katalánokat a kaputól, Samuel és Lucio pedig mesterien játszott a védelem közepén és együttes erővel kivették a játékból Messit és Xavit is.

A második félidőt hurrikánként kezdte az olasz bajnok, amely negyed óra alatt két gólos előnyre tett szert: előbb Milito adott egy újabb gólpasszt, ezúttal Maiconnal, majd maga az argentin talált be Stankovics gyenge fejese után - némileg lesgyanús pozícióból.


Diego Milito mindhárom Inter-gólban benne volt

Ezt követően aztán gyökeresen megváltozott a játék képe. Mintha felborult volna a pálya, a Barcelona ritkán látható nyomás alá helyezte az Inter kapuját és ekkor lépett elő másik hőse, Julio Cesar. A brazil portás kétszer Messi, egyszer Busquets, egyszer pedig Pedro elől mentett bravúrral, míg Piqué közeli lövését Lucio szinte a gólvonalról piszkálta ki. Elképesztően szervezetten, néha pedig önfeláldozóan védekeztek a milánóiak, igaz, egy alkalommal viszont a játékvezetőnek is köszönhetik, hogy nem csökkent az előnyük. A 84. percben ugyanis Sneijder akasztotta Alvest a tizenhatoson belül, a portugál bíró pedig tizenegyes helyett a brazilnak adott sárgát szimulálásért.

Nehezen megmagyarázható döntés volt ez (nem az egyedüli Olegario Benquerença kedd esti tevékenysége során), mint ahogy az is, hogy Pep Guardiola a rendkívül gyenge Ibrahimovic helyett miért nem egy csatárt hozott be, hanem a védő Abidalt. Így a katalánok két olyan támadót jegeltek, némileg érthetetlen módon a kispadon, mint Henry és Krkic...

Bár alig egy hónappal ezelőtt a Cataniának sikerült az a bravúr, amire a Barcelonának szüksége lesz egy hét múlva - két góllal, 3-1-re legyőzni az Intert - mégis, az olaszok igen komoly előnyre tettek szert a visszavágó előtt. És hogy José Mourinho csapata mekkora fegyvertényt hajtott végre, álljon itt néhány statisztikai adat. Ez volt a Barcelona 53. tétmeccse az idei szezonban és mindössze a negyedik veresége (a Rubin Kazanynak, az Atletico Madrid és a Sevillának sikerült eddig ez a bravúr. A katalánok utoljára egy éve, 2009 áprilisában kaptak három gólt egy már tét nélküli Villarreal elleni bajnokin, míg Guardiola vezetése alatt soha nem szenvedtek egy gólosnál nagyobb vereséget. Erre két éve, 2008 májusában volt példa, amikor a Real Madrid 4-1-re verte a Barcát.

Eredmény:
Inter - Barcelona 3-1
gólok: Sneijder (30.), Maicon (48.), Milito (61.) illetve Pedro (19.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: