2017-08-24 19:14:07• hírek • Hirado.hu

Bayern-PSG és Barca-Juve a csoportkörben

Szerda este Monacóban kisorsolták a 2017/2018-as Bajnokok Ligája-szezon csoportkörének beosztását.

Aleksander Ceferin, az UEFA szlovén elnöke adta át az este első díját: az európai szövetség életműdíját a 2017 nyarán visszavonuló Francesco Totti, az AS Roma ikonja kapta.

Ezt követően a Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának nagykövete, Andrij Sevcsenko lépett a színpadra, aki Totti mellett a csoportkör sorsolásában közreműködött. Az egyes kalapok elosztása között díjazták a 2016/2017-es BL-szezon legjobb játékosait, posztonként.

A legjobb kapus a Juventusszal BL-döntőbe jutó Gianluigi Buffon lett, a legjobb hátvédnek a címvédő Real Madrid csapatkapitányát, Sergio Ramost választották. Középpályás poszton csak Real-játékost díjazhattak, végül Luka Modric megelőzte két csapattársát, Toni Kroost és Casemirót. A legjobb támadó esetében érvényesült a papírforma: Cristiano Ronaldót szólították a színpadra.

A Bajnokok Ligája sorsolása előtt négy nyolcfős kalapba osztották a csapatokat. Az első kalapba a címvédő Real Madrid és még hét bajnokcsapat került, így garantált volt, hogy már az ősszel komoly rangadókat láthatunk a BL-ben. Nem kellett csalódnunk.
A BL nagy visszatérője, a Manchester United nyerhető négyesbe került, a B-csoportban viszont összejött egy csúcsrangadó, a Bayern München és a Paris Saint-Germain küzdhet az első helyért. A C csoportban a Chelsea, Atlético, Roma trió is nagyon erősnek tűnik, a D csoportban pedig megismétlődik a 2015-ös BL-döntő, a Barcelona és a Juventus találkozik majd.

Az E csoportban a 2016-os EL-döntő résztvevői, a Sevilla és a Liverpool kerültek, míg az F csoportból a Manchester City és a Napoli emelkedik ki. Gulácsi Péterék a G jelű négyesbe kerültek a francia bajnok Monaco, a Porto és a Besiktas mellé, tehát nem lehetetlen küldetés a továbbjutás az RB Leipzignek. Az utolsó, tehát a H csoportba került a címvédő Real Madrid, amely ismét találkozik  a Borussia Dortmunddal, de a Tottenhammel is remek mérkőzéseket vívhat.
 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: