2019-05-02 08:40:00• hírek • honvedelmisport.hu

Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa: Kisvárdán is szívvel küzdöttek, és nyertek a gyerekek

A Honvédelmi Sportszövetség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal együttműködésben szervezett országos versenysorozata Kisvárdán folytatódott - számol be honvedelmisport.hu.

A szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola (szeptembertől II. Rákóczi Ferenc nevét viseli) és a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda csapata került a budapesti fináléba. A honvedelmisport.hu beszámolóját olvashatják az alábbiakban:

 

"Mi az, ami összeköti Kisvárdát, Nyíregyházát, Sátoraljaújhelyt, Nagykárolyt, Szatmárnémetit, Beregszászt, Csongort és Karácsfalvát? Közös történelmünk, közös nyelvünk, közös hitünk mellett immáron a Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa is. Merthogy ezen nyolc településünk gyermekei vettek részt a magyarországi Honvédelmi Sportszövetség és a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság közös, rendkívül nagy sikerű országos rendezvénysorozatának ötödik, kisvárdai állomásán.

 

„Gyula, Makó, Baja és Berettyóújfalu után Kisvárdán is rendkívül színvonalas, sokrétű és felejthetetlen napot zártunk, a gyerekek mosolygós tekintete ezúttal is arról árulkodott, hogy ismét mindenki nyert! Megyünk tovább, Felsőzsolcán és Tatabányán folytatjuk a népszerű sorozatot, amelyet majd a budapesti fináléval zárjuk” – fogalmazott dr. Nébald György, olimpiai bajnok vívó, a magyarországi Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke.

 

A lenyűgöző városi sportcsarnokot vehették birtokukba hétfőn a diákok, akik kis közösségekben egymásért harcolva igyekeztek a feladatokat teljesíteni. Újfent örömmel, jó kedvvel futottak, céloztak, kúsztak, másztak, voltaképpen pillanatok alatt „elszaladt” az ötórás viadal.

 

A hét selejtezőből és a budapesti fináléból álló sorozatban öt magyar és öt határon túli iskola nyolcfős, 7-8. osztályos tanulóiból álló csapatai tíz versenyszámban, többek között akadálypályákon, sorversenyekben, íjászatban mérik össze erejüket, illetve szellemi vetélkedő is szerepel a programban. A budapesti fináléba minden selejtező legjobb magyar és legjobb határon túli csapata kerül be. A csapatok utaztatását és teljes ellátását a Honvédelmi Sportszövetség állja, minden résztvevő köznevelési intézmény 500 ezer forint értékű sportszercsomagot kap. A budapesti fináléba minden selejtező legjobb magyar és legjobb határon túli csapata kerül be.

 

A kisvárdai eseményen, az ünnepélyes díjátadón részt vett és a gyerekekhez szólt Dr. Simicskó István, a honvédelmi nevelésért és az ezzel kapcsolatos beruházásokért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere és Dr. Elek Tamás, a Kisvárdai Tankerületi Központ igazgatóhelyettese.

 

„Szívvel küzdöttetek, ezáltal mindannyian győztetek!” – mondta a gyerekeknek Dr. Simicskó István, aki külön megköszönte az iskolák, a tanárok, a felkészítők fontos szerepét.

 

A selejtező ötödik állomását a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola (szeptembertől II. Rákóczi Ferenc nevét viseli) nyerte meg, megelőzve a Csongori Általános Iskola és a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda csapatát – a szabályok szerint így az aranyérmes és a bronzérmes kvalifikálta magát a budapesti fináléba.

 

Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa 2019

 

  1. selejtező, Kisvárda – 2019. április 29.

 

Magyarországi csapatok:

  1. Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda – Kisvárda
  2. Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola – Kisvárda
  3. Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium – Nyíregyháza
  4. Nyíregyházi Bem József Általános Iskola – Nyíregyháza
  5. Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű, Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Sátoraljaújhely

 

Külhoni csapatok:

  1. Kalazanci Szt. József Római Katolikus Liceum – Nagykároly
  2. 10-es Számú Általános Iskola (szeptembertől II. Rákóczi Ferenc nevét viseli) – Szatmárnémeti
  3. Beregszászi 4. Sz. Kossuth Lajos Középiskola – Beregszász
  4. Csongori Általános Iskola – Csongor
  5. Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum – Karácsfalva
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: