2018-07-25 10:10:52• hírek • Bede Emőke

Bátorságból jeles: önkéntes tűzoltónak jelentkeztek a fiatalok

Szinte alig akad olyan kisgyerek, akinek ne lenne nagy álma egyszer tűzoltóként életeket menteni. Aztán az évek múltával ezek az ambiciózus tervek legtöbbek esetében füstbe szállnak.

Néhány fiatal azonban nem tett le ezen céljáról, és kihasználva a Szenvedélyes életmentők (Salvator din pasiune) nevet viselő projekt adta lehetőséget, önkéntesként csatlakoztak a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének csapatához. Ez alkalommal 14-en gondolták úgy, belekóstolnak a lánglovagok mindennapjaiba. A bátor jelentkezők mindenek előtt részt vesznek egy felkészítő tanfolyamon, melynek során elsajátíthatják a legfontosabb tudnivalókat, melyekre szükség van ahhoz, hogy valós helyzetben is kipróbálhassák magukat.
 

A jelentkezésnek egyébként pontosan rögzített feltételei voltak. A jelentkezőnek 16 és 65 között kell lenniük és orvosi szempontból is meg kell felelniük erre a feladatra. Viszont nem pályázhattak azok, akiket korábban már eltanácsoltak vagy büntetett előéletűek.
 

A projekt segítségével az önkéntes munka, a felelősségvállalás és a szolidaritás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, illetve azt szeretnék az önkéntesekkel megismertetni, milyen is egy profi tűzoltó bevetésekkel teli élete.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: