2010-05-13 18:05:12• hírek • Szatmar.ro

Karatesztárok segítettek Szatmáron

A Samuraiul klub két egykori világbajnokot látott vendégül a hét folyamán.

Nem akármilyen vendégei voltak a szatmárnémeti Samuraiul karateiskolának a hét első felében, két igazi világsztár tette ugyanis tiszteletét városunkban David Felix és Janaina Lemoine személyében.

Azoknak, akik nem annyira jártasok a küzdősportok világában, elmondjuk, hogy Felix háromszor nyerte meg a WKF szervezet világbajnokságát, négy alkalommal hódította el az Európa-bajnoki címet, emellett pedig hatszoros francia bajnoknak mondhatja magát. Lemoine Brazíliában született, de francia színekben lett világ- és Európa-bajnok tékvandóban. A két kiváló sportember Dominique Audan közreműködésével került Szatmárnémetibe. Audan több éve Kissáron él és ő alapította a Samtoul Alapítványt, amely mozgássérültek sportolását hivatott a elősegíteni.

Felix és Lemoine, Soós Róbert és Magos Róbert közreműködésével kedd este edzést is tartott a Samoraiul karatékáinak. A mozdulatsorokat mellesleg a francia TV3 rögzítette, az erről készült műsort a következő hónapban vetítik majd le.


David Felix edzést tartott a Samuraiul tagjainak
David Felix edzést tartott a Samuraiul tagjainak


Elutazásuk előtt a két sztár sajtótájékoztatót is tartott, melyen dr. Kovács Ottó, a Samuraiul lázári szakosztályvezetője elmondta, milyen nagy dolog, hogy két ekkora személyiség ingyen ellátogatott Szatmárnémetibe. „Nyugat Európában a hasonló sztárok egy háromnapos felkészítőt több mint 3 ezer euróért vállalnak el, ott pedig a karatékáknak is fizetniük kell az oktatásért, ez havonta akár 500 euróig is felmehet", mondta.

Lemoine, aki az EMMAUS és a WILL Sport alapítványok képviseletében különböző felszereléseket adományozott a Samuraiulnak, elmondta, meglepte, hogy egy ilyen városban, mint Szatmárnémeti nem létezik egy multifunkcionális sportcsarnok. Emellett méltatta a Samuraiulnál tapasztalt szakmai munkát: „„A harcművészetnek pedig igen nevelő jellege is van, az embert ezáltal rengeteg jó tulajdonsággal ruházza fel. A klubnál folyó tevékenység nagy örömmel töltött el, és támogatni szeretném őket továbbra is. Láttam néhány kivételes tehetségű gyereket, akik még nagyon sokra vihetik a későbbiekben".


David Felix és Janaina Lemoine a sajtótájékoztatón

David Felix és Janaina Lemoine a sajtótájékoztatón


Felix szintén elismeréssel beszélt az itt látottakról és elmondta, hogy szeretne szorosabb kapcsolatot kiépíteni a Samuraiul és az ő franciaországi klubja között. Ez lehetőséget teremtene közös edzőtáborozásra valamint arra, hogy a szatmáriak franciaországi versenyeken vegyenek részt.

Végezetül Kovács Ottó mondott köszönetet a látogatóknak és ecsetelte, mekkora jelentőséggel bír ez a gyerekek számára: „A lázári gyerekeknek ez egy nagy motiváció volt, számukra ez azt jelenti, hogy ha egy ilyen nagy bajnok ellátogatott hozzájuk, akkor majdan belőlük is lehet hasonló bajnok."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: