2010-06-30 15:46:57• hírek • Szatmar.ro

Batizról a világbajnokságra

Illusztráció
Illusztráció

Három szatmári karatéka is képviseli Romániát a shotokan világbajnokságon.

Július végén Törökországban rendezik a WKF shotokan-karate világbajnokságát, amelyen Romániát többek között három Szatmár megyei sportoló is képviseli. Mindhárom karatéka a Szatmárnémeti Samuraiul klub sportolója.

Cristian Mălăescu Lăpuştea, Talida Miclăuş és Bezsera Máriusz beválogatása persze nem érte meglepetésként az egyesület vezetőit, hisz idén mindhárman aranyérmet szereztek az országos bajnokságon kumite próbában.

Ők mellesleg, koruknál fogva, különböző korosztályokban indulnak majd a világbajnokságon: Lapustea (+85 kg) a felnőttek, Miclaus (-65 kg) a kadettek, Bezsera (-65 kg) pedig a juniorok között méri össze tudását.

Utóbbi mellesleg a Samuraiul batizi szakosztályának a sportolója és ő az első, aki a települést valamilyen világbajnokságon képviseli. „Különleges dolog, hogy Batiz történetében először egy sportoló részt vesz egy világbajnokságon, és ezért köszönet illeti a község polgármesterét, Iosif Rocát is, aki anyagilag is támogatja Bezsera indulását" - nyilatkozta a Samuraiul elnök-vezetőedzője, Magos Róbert.

A Samuraiulnál végzett szakmai munkát jellemzi mellesleg, hogy az egyesület sportolói dién már 24 érmet nyertek a különböző országos bajnokságokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: