2009-10-19 09:53:13• hírek • Szatmár.ro

Batiz: tisztelgés a diákok előtt

A Szatmárnémeti Református Gimnázium tizedikes osztályainak részvételével szervezett hagyományos emlékünnepséget tartották meg vasárnap Batizon.

A kuruc szabadságharcban elesett egykori gimnáziumi diákokra való emlékezést Ilonczai Zsombor iskolalelkész igehirdetése nyitotta. A lelkész elmondta: ugyanúgy, mint az egykori diákok, mindenkinek véghez kell vinnie nemes feladatát, ki kell állnia az elveiért.

Király Lajos, batizi lelkész, miután üdvözölte az ünneplőket, az őszinte kommunikáció közösségmegtartó erejéről beszélt (adiákok ugyanis egy, a haditervben előállt félreértés miatt estek el). Ugyanúgy, mint az ő esetükben, a kommunikáció hiánya egy család, egy gyülekezet, egy nemzet elvesztéséhez vezethet - emelte ki a lelkipásztor.

A temetőben lévő „diákdombnál" a tizedikesek verses-zenés emlékműsort adtak elő, majd koszorúzás következett. A diákokra való emlékezést ezúttal is összevonták a Szilágyi Domokosra való emlékezéssel: a református parókia falán elhelyezett és megkoszorúzott emléktáblánál Muzsnay Árpád EMKE-alelnök, Roca Iosif batizi polgármester és az RMDSZ helyi képviselője mondott beszédet.


A batizi diákokra emlékeztek a diákdombon.
A batizi diákokra emlékeztek a diákdombon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: