2012-07-13 16:16:43• hírek • Kocsis Zoltán

Basescuról beszélt Coica, nem a városról

Traian Basescu államfőt támadta péntek délelőtti sajtótájékoztatón Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere. A város első embere felszólította a „magyarokat, a románokat, a romákat, az ukránokat", hogy a népszavazáson támogassák Basescu leváltását.

Coica szerint az államfő veszélybe sodorta a romániai demokráciát, becsapta a választóit. „Ő a legnagyobb hazug, akit valaha ismertem", mondta. Románia fejlődésének és a nép boldogulásának legfőbb kerékkötőjeként említette a köztársasági elnököt: tönkre tette a flottát és szándékosan hátráltatta az autópályák építését, mondván, hogy a románoknak nincs arra szükségük. A polgármester nem feledkezett meg az államfő testvéréről sem, aki korábban fegyvercsempészettel kapcsolatos botrányba keveredett. Coica szolgáknak és maffiózóknak nevezte az előző, PDL-kormány több miniszterét, többek között Elena Udreát és Radu Berceanut.

A PSD-és politikus a legnagyobb tolvajnak járó titulust is megítélte Basescunak, mondván, hogy több lakás vételárával nem tud elszámolni (akárcsak a Coica pártjának egykori miniszterelnöke, Adrian Nastase, szerk.).

„Basescu fél a néptől, ezért mondja, hogy maradjanak távol a népszavazáson! Uralma alatt Basescu többet ártott Romániának, mint tette azt Ceaușescu! Arra szólítok fel mindenkit, menjen el a július 29-i népszavazásra és szavazzon igennel. A román nép nyerje vissza méltóságát! A román nép legyen ismét az a nép, amelyet Európában mindenütt szeretnek!", jelentette ki Coica.

Jelzésértékű lehet, hogy közel egy hónappal a hivatalba lépése után ez volt Szatmárnémeti polgármesterének első sajtótájékoztatója, ám egy szó sem esett Szatmárnémetiről...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: