2014-03-24 16:34:51• hírek • MTI

Basescu a NATO-erők átcsoportosítását szorgalmazza

A NATO-erők átcsoportosítását szorgalmazta Traian Basescu államfő hétfőn az utóbbi hónapok orosz katonai tevékenységére hivatkozva - közölte a Mediafax hírügynökség.

A hágai kétnapos nukleáris csúcstalálkozóra induló Basescu elutazása előtt a repülőtéren azt mondta: az összejövetel jó alkalmat jelent számára, hogy a térségben kialakult helyzetről tájékoztassa a hágai csúcson résztvevő állam- és kormányfőket.

A román hírforrás szerint az átcsoportosítást Philip Breedlove amerikai tábornok, az atlanti szövetség európai erőinek és az Európában állomásozó amerikai erőknek a főparancsnoka is szükségesnek nevezte egy vasárnapi nyilatkozatában. A főparancsnok szerint meg kell erősíteni a NATO reakcióképességét olyan körülmények között, amikor fennáll a kockázata az orosz beavatkozásnak a Moldovai Köztársaság többségében orosz ajkú, szakadár Dnyeszter menti területén - közölte a Mediafax.

Pénteki bukaresti találkozójukon Románia és Lengyelország védelmi miniszterei is nagyobb NATO-jelenlétet szorgalmaztak Kelet-Európában, arra hivatkozva, hogy új katonai-politikai helyzet alakult ki az ukrán-orosz konfliktus miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: