2009-11-27 09:52:05• hírek • Szatmár.ro

Basescu - gyereket vert, vagy sem?

Megkezdődött a december hatodikai, mindent eldöntő választást megelőző kampány. És nem is akárhogy! Egy szekrény mélyéről kerülhetett elő az a videófelvétel, amelyen Traian Basescu egy 2004-es kampányeseményen az öklével megüt egy gyereket - írja az Impulzus.ro

A romániai magyar hírportál a Gardianul román napilap által nyilvánosságra hozott videóra hivatkozik. A felvétel egy 2004-es, Ploiesti-i kampányrendezvényen készült, ahol Traian Basescu egy színpadon tartózkodik, majd a színpad szélére megy, hogy egy hölgytől egy kis emléket vegyen át. A gyermek a nő mellett tartózkodik, a kamera pedig rögzítette, ahogy az akkori államelnökjelölt megüti a gyermeket.

-Biztsíthatom önöket, hogy megnézem a videót és a nyilvánosság előtt fogok magyarázatot adni tettemre - magyarázkodik az államelnök. -Nem emlékszem az incidensre. Sokan vannak, akik szidalmaznak engem, bárhová megyek. Lehetséges, hogy valakivel volt, nem vagyok biztos.Nem tudom, lehetséges, hogy a gyerek csúnyán beszélt a nővel - mondta el Basescu a Realitatea TV kérdésére.

Az államelnök még csütörtökön este sajtótájékoztatót tartott az ügyben, és mentete ami menthető: vehemensen tagadta, hogy megütötte volna a gyereket.

-Soha életemben nem ütöttem vagy vertem meg egyetlen gyereket sem. A videókazettán látok egy kétségbeesett asszonyt, akivel beszéltem, és egy gyereket, aki amikor hátralép, nevet. Nem hiszem, hogy nevetne egy gyermek, ha megüti valaki, és nem kap egyből az arcához. Túl mocskos már ez a kampány, ez a videó pedig az ellenfeleim kétségbeesését mutatja - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: