2019-11-19 09:13:59• hírek • közlemény

Bartos Tímea és Bálint Dávid kapja idén a Búzakalász ösztöndíjat

Magyar Lóránd Parlamenti képviselő 2018. őszén alapított ösztöndíjat, mellyel mezőgazdasággal kapcsolatos tanulmányokat folytató, Szatmár megyéből származó egyetemistákat támogat. Olyan fiatalokat, akik azt tervezik, hogy az egyetemi évek után visszatérnek szülőföldjükre. 

„A romániai mezőgazdaságban nagy szükség van az utánpótlásra, olyan hozzáértő fiatalokra, akik át tudják venni szüleiktől a családi gazdaság vezetését és nyitottak az modern technológiák bevezetésére. Ezért tartom fontosnak azon fiatalok támogatását, akik mezőgazdasággal kapcsolatos tanulmányokat folytatnak, az egyetemi évek után pedig visszatérnének Szatmár megyébe” – mondja Magyar.


Az első ilyen ösztöndíjat egy diák, a Kolozsváron tanuló Heidel Benjámin kapta. A 2019/2020-as egyetemi évben viszont bővült a támogatottak köre, az idén meghirdetett pályázatban két diák kap havi 300 lejes támogatást. Magyar Lóránd a hétvégén találkozott az közel húsz pályázóból kiválasztott két nyertessel: Bartos Tímea Szandrával és Bálint Dáviddal.


Tímea elsőéves a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának nagyváradi kihelyezett képzésén, mezőgazdasági mérnöki szakon. Az avasújvárosi hölgyet elsősorban a szőlőtermesztés és a borászat érdekli. Az egyetem elvégzése után odahaza képzeli el a jövőjét, célja a családi szőlős bővítése, korszerűsítése és a régióra jellemző hagyományok megőrzése.


Dávid másodéves a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetemen, Mezőgazdasági gépek fejlesztése és élelmiszeripar szakon. A sikeres államvizsgát követően hazatérne Nagykolcsra, hogy bővítse a család által megdolgozott területeket és modern technológiák, automatizálások segítségével tegye hatékonyabbá a mezőgazdasági munkát.


Magyar Lóránd jó tanulást és sikeres vizsgákat kívánt a két új ösztöndíjasnak és felvázolta számukra azokat a lehetőségeket, amelyekkel további tudásra tehetnek szert. A Szatmári falugazdászok ugyanis folytatják azoknak a mezőgazdasági tematikájú konferenciáknak a megszervezését, amelyeken a különböző ágazatok szakértői beszélnek újdonságokról, emellett jó lehetőség adódik tapasztalatcserére és új kapcsolatok kialakítására is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: