2011-10-12 13:17:08• hírek • Póti Orsolya

Bartók Béla égő világa: előadás és zenés műsor

A
A "Bartók Béla" Hagyományőrző és Kulturális Egyesület kórusa

A Szatmári "Bartók Béla" Hagyományőrző és Kulturális Egyesület újabb rendezvényre invitálja a nagyérdeműt. Ezúttal az egyesület tagjai mellett egy neves professzor és hegedűművész, Dr. Csendes László érdekes előadását hallgathatják meg Bartók Béláról.

Dr. Csendes László hegedűművész és felesége Dolores Chelariu zongoraművész a XXXIV. alkalommal megszervezett Szatmári Zenei Napok keretében lép fel október 14-én a „Dinu Lipatti" Filharmóniában, mikor is egy rendkívüli Liszt-hangversennyel várják a zenekedvelőket.

A zenei fesztiválon kívül más színvonalas rendezvényen is részt vesznek a neves művészek, ugyanis október 15-én, szombaton 11 órai kezdettel kerül sor a „Bartók Béla égi világa" című előadásra az „Aurel Popp" Képzőművészeti és Zene Líceum dísztermében. A rendezvény keretében Dr. Csendes László tart előadást a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjéről, zongoraművészéről, Bartók Béláról.

Az előadást követően a „Bartók Béla" Hagyományőrző Egyesület különböző csoportjai lépnek fel. Ismét szép dalcsokorral készül a Bartók Béla kórus és a népi zenekar, szavalatok és mesék hangzanak el, valamint bemutatkozik az egyesület citerazenekara is, amely hetekkel ezelőtt indult öt gyermekkel - tudtuk meg Bertók Bélától, az egyesület elnökétől.

Bertók ugyanakkor azt is elmondta, hogy továbbra is várják mindazokat a fiatalok jelentkezését, akik szívesen énekelnek kórusban, és azokat is, akik szeretnék elsajátítani a népi hangszer, a citerázás alapjait, és majd részt venni a citerazenekarban. Jelentkezni lehet a 0770-470-048-as telefonszámon, Bertók Bélánál.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a szombati előadásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: