2009-03-04 10:59:46• hírek • Szatmar.ro

Barrichello marad a Forma1-ben

A brazil pilóta megegyezett a BrackleyF1 csapatával, ő lesz tehát Button társa.

Eldőlt, hogy Rubens Barrichello lesz a brit Jenson Button csapattársa a Honda-utód BrackleyF1 csapatánál, a brazil tehát növelheti eddigi 267 futamának a számát.

Már a Honda decemberi kiválása előtt is kérdéses volt, hogy a veterán Barrichello maradhat-e a csapatnál (Buttonnak élő szerződése volt), többen is fiatal tehetséget szerettek volna a helyén látni. A japán gyár kivonulása után az istálló sorsa is kérdésessé vált, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy ott lesz a melbourne-i szezonnyitón.

Amennyiben pedig ott lesz, akkor biztos hogy a Button-Barrichello páros vezeti majd az autókat. Az egykori Ferrari-pilóta helyére pályázó Bruno Senna egy brazil cég, a japán Takuma Szato pedig a Honda támogatását élvezte, mégis a csapatot 2006 óta szolgáló Barrichello lett a befutó. Mellette leginkább a tapasztalata döntött, ami igen fontos tényező, figyelembe véve, hogy az istállónak nagyon kevés ideje lesz tesztelni.A Mercedes motorral ellátott autókat csütörtökön mutatják majd be Silverstone-ban.

A hírek szerint a gyár 700 alkalmazottja közül 400-an tarthatják meg állásukat, ám ők is 10-20%-os fizetés-csökkentéssel kell számoljanak.

Nem valószínű, hogy Barrichello (jobbra) idén dobogóra álljon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: