2012-08-23 20:06:46• hírek • Póti Orsolya

Barokk hangversenyre került sor az Aranyteremben

Szép számú közönséggel telt meg csütörtök este a Szatmári Püspöki Palota aranyterme, ugyanis a Consonantia kamarazenekar három tagja adott fantasztikus hangversenyt.

A filharmónia kamarazenekarának három tagja - Fátyol Rudolf hegedűművész, Budean-Mihály Jusit zongoraművésznő és Varga Crina csellista - adott koncertet augusztus 23-án, csütörtök este 18 órától a püspöki palota aranytermében.

A Partiumi Magyar Napok keretében minden évben szerveznek hasonló klasszikus zenei hangversenyt, így idén sem maradhatott el ez a rendezvény. A koncert Handel F-dúr szonátájával vette kezdetét, majd Veracini B-dúr koncertje hangzott el. A továbbiakban a trió előadta Sammartini egyik művét, ezt követően pedig egy újabb Veracini darab csendült fel.

Az előadók ráadásként a Schindler listája című film egyik tételét, Williams művét játszották. A rendezvény keretében Fátyol Rudolf elmondta: minden egyes alkalommal nagy örömmel játszik a püspöki palota aranytermében, és szívesen tesz eleget a püspökség meghívásának.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: