2009-04-28 14:40:49• hírek • Ferenczi Noémi

Barna víz folyt a csapból

Számos bejelentés érkezett a keddi nap folyamán az Apaserv diszpécserszolgálatához, mivel a Szamos jobb partján található városrész lakóinál barnás színű ivóvíz folyt a csapból.

A jelenség nagy felháborodást keltett, sokan szerkesztőségünkben is jelezték a hibát. Leitner János, az Apaserv igazgatója kérdésünkre elmondta, az elszíneződést az új szivattyú beindítása okozta, melyet hétfőről keddre virradó éjjel helyeztek működésbe. „A kakszentmártoni vízmű felújításának munkálatai idén fejeződtek be. A rehabilitáció folytatásához szükség van az új szivattyútelep tesztelésére. Ez okozza a kellemetlenségeket"- magyarázta Leitner.

 

Hétfőről keddre virradó éjjel végleg leállították a régi szivattyút és működésbe helyezték az újat, ami a víz ellentétes irányba való áramlását okozta. A rendszer rövid időn belül stabilizálódott, azonban kellemetlen mellékhatásként elszíneződött a vezetékes víz a háztartásokban. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor várható újabb hasonló vízelszíneződés, ez kizárólag a rehabilitáció további ütemétől függ.

„A kellemetlenségért kérjük a lakosság megértését. Folyamatosan dolgozunk rajta, hogy a munkálatok minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak"- tette hozzá az igazgató.

Bejelentéseket a 0261 769110, 0261 721051-es telefonszámokon illetve a 0800.827.776 zöld számon lehet tenni.

Az új szivattyú beindítása okozta az elszíneződést

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: