2009-08-13 10:39:46• hírek • Tóth Klarissz

Barna bőrfoltok lézeres kezelése

Különösen a nyári időszakban sokaknak gondot okoz a barna bőrfoltok, pigmentfoltok megjelenése. Ezek a barna bőrfoltok melaninból tevődnek össze, amit a bőr azért hoz létre, hogy a mélyebb rétegeket megvédje, tulajdonképpen nem más, mint egy olyan anyag, amit a bőr védekezésképpen termel.

Pigmentfoltok több okból is kialakulhatnak: genetikai tényezők, antibiotikumok, hormonális zavarok, intenzív napozás is kiválthatják. Kellemetlen esztétikai látványuk egyeseket olyannyira zavar, hogy bármi áron megszabadulnának tőlük. Erre az egyik legbiztonságosabb módszer a lézeres eltávolítás, PhotoDerm vagy rubinlézer segítségével.

Napjainkban olyan magánrendelőket (lézerklinikákat) találunk, ahol lehetőség adódik a zavaró bőrfoltok eltávolítására. A beavatkozás előtt a pácienst alaposan kivizsgálásnak veti alá, ismertetik az eljárás menetét, meghatározzák a bőrtípust és a beavatkozás követő kezelésre valamint az esetleges mellékhatásokra is kitérnek. A lézerfény, ezek a pulzáló energiasugarak felbontják a problémás bőrterületen található színezékanyagok kötőszöveteit, ezáltal a lézer fénye mintegy magába szippantja a foltokat, ugyanakkor lebénítja azok működését és megakadályozza további barnulásukat. A módszer könnyűszerrel átvészelhető, mindössze enyhe tűszúrásszerű érzést lehet tapasztalni. A kezelést követően, a pigmentfoltok szomszédságában természetes reakcióként enyhe bőrvörösödés keletkezik, de a kiszáradt bőrfelület egy hét leforgása alatt eltűzik és szemmel is jól láthatóan előkerül az „új" fiatal, egészséges bőr.

A kezelést követően számos teendő akad: bőrvédelem magas faktorszámú krémmel, kerülni kell a napozást, önbarnító krémek használatát, a szoláriumozást, a gyantával való epilálást, a szaunázást valamint a forró fürdőt. Mindezeket mintegy hat hetes periódusban kell betartani, ugyanis a kezelt bőrfelületnek hozzávetőleg ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy saját védősejtjeit ismét termelni kezdje.

Lényeges: kizárólag a bőrgyógyász által is jóváhagyott bőrhibákat távolítják el. Ez azt jelenti, hogy csak a jóindulatú pigmentfoltokat vetik alá lézeres kezelésnek. Abban az esetben, ha a legapróbb gyanú is felmerül, hogy az adott elváltozás rosszindulatú, a lézert nem lehet alkalmazni, ezzel ugyanis hozzájárulnának a burjánzó sejtek szétszóródásához és veszélyeztetnék a páciens életét!


Sokak életét megkeseríti a pattanásos, tág pórusú és aknés arcbőr Toth Klara: képaláírás

A módszer könnyűszerrel átvészelhető, mindössze enyhe tűszúrásszerű érzést lehet tapasztalni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: