2010-01-12 15:23:27• hírek • Gozner Gertrud

Bárki ingyen megkaphatja a H1N1 vakcinát

Az Egészségügyi Minisztérium határozatának értelmében Szatmárnémetiben a Megyei Kórház Fertőző Osztályán, vagy más nevén a Járványkórházban alakították ki a H1N vírus elleni oltási központot.

Ide főleg azokat személyeket várják, akik nincs egészségbiztosításuk, avagy családi orvosuk, de meg szeretnék kapni a vakcinát. Ennek ellenére bárkit beoltanak, aki jelentkezik a Corvinilor utcai épületben - tudtuk meg Constantin Demiantól, a kórház szóvivőjétől.

A hétfőn létrehozott oltási központon keresztül eddig 23 személy kapta meg az oltást, ottjártunkkor páran a sorukra vártak. A vakcinát naponta 8 és 20 óra között bárki ingyenesen megkapja, aki romániai állampolgár. Egy tévesen megjelent információ miatt néhányan a megyei kórház sürgősségi osztályát keresték fel az oltás ügyében, ezért fontos tudatni a lakossággal, hogy ez egyedül a járványkórházban lehetséges - nyilatkozta a szóvivő.

A sertésinfluenza elleni oltásokat a családorvosok is bármikor beadják, és ha kifogynak a készletek, a Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól lehet utánpótlást kérni. Szatmár megye összesen 12900 oltóanyagot kapott a minisztériumtól, amelyből eddig alig 2000 adagot használtak fel. Az igazgatóság szerdán újabb tízezer vakcinát szeretne kérni a bukaresti központtól. Dr. Lidia Tamas oltásokért felelős szakember szerint mivel a megyében még nem tűnt fel a vírus, a lakosok nem tülekednek az oltási központokban, ahogy az ország más városaiban történt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: