2016-10-19 13:40:24• hírek • MTI/Reuters

Barcelonai teszt előtt Guardiola

Volt csapata, az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen bizonyíthatja szerdán taktikai érzékét, irányítói-szervezői képességeit Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője.

A katalán együttes korábbi csapatkapitányára, majd trénerére - akinek az irányításával négy év alatt 14 trófeát gyűjtött be a Barcelona - újabb nagy feladat vár egykori sikereinek színhelyén azt követően, hogy tavaly a Bayern Münchennel 3-0-s vereséggel volt kénytelen távozni a Camp Nouból az elődöntő első mérkőzése után.

A Manchester City az összes sorozatot tekintve tíz győzelemmel kezdte az idényt, de azután két döntetlen és közte egy vereség következett. Legutóbb szombaton angol bajnoki fellépésen vesztett pontokat a manchesteri csapat, amikor két 11-est hibázva 1-1-et játszott otthon az Evertonnal. A BL előző körében, Glasgow-ban sem tudott nyerni, három hete 3-3-s eredményt ért el a Celtickel szemben. A Premier League-ben ezzel együtt az élen áll, és a Bajnokok Ligájában is kedvező helyzetben van, mivel négy pontjával követi az eddig két győzelmet aratott Barcelonát, miközben a Celticnek csak egy pontja van, a Borussia Mönchengladbach pedig pont nélkül áll.

Guardiola a szerdai találkozó előtt jelezte, nem egy újabb döntetlen elérésére fognak berendezkedni. "Négy meccsünk van még, ezek közül kettőt meg kell nyernünk, hat pontot kell szereznünk, hogy a következő szakaszba jussunk. Első pontjainkat már a most következő mérkőzésen szeretnénk begyűjteni" - utalt arra még szombaton, hogy győzni mennek Barcelonába.

Ennek megvalósítása ugyanakkor már csak azért sem lesz egyszerű, mert a Barca 2013 óta veretlen hazai pályán a BL-ben. Guardiola ugyanakkor hangsúlyozta, hogy csapata a saját játékát igyekszik majd ráerőltetni az ellenfélre.
"Úgy fogunk játszani, amilyenek vagyunk. Tudom, hogyan szeretnénk futballozni, de természetesen tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen csapat ellen lépünk pályára. Nem túl sok együttes győzött itt az elmúlt években" - mondta. A City reményeit táplálhatja ugyanakkor, hogy a Barcelona sem verhetetlen hazai pályán, az újonc Alavés például 2-1-re nyerni tudott a Camp Nouban a Primera División harmadik fordulójában, szeptember 10-én.

A Barcelona jelenleg negyedik a spanyol bajnokságban, de a hétvégén magabiztosan nyert a Deportivo La Coruna ellen. A 4-0-s győzelemből egy góllal kivette a részét Lionel Messi is, aki sérüléséből felépülve bő háromhetes kényszerszünet után jutott szerephez csereként. "Őt nehéz lesz feltartóztatni, ezt tapasztalatból tudom - mondta Sergio Agüero, Messi argentin válogatottbeli csapattársa. - Abban reménykedhetünk, hogy rossz napot fog ki, a mi védelmünk pedig remekel. Nehéz lesz, mert Leo a világ legjobbja" - tette hozzá a manchesteri támadó.

Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője Messi mellett akár már Sergi Robertóra és Jordi Albára is számíthat, akik felépülve bekapcsolódtak az edzésekbe. A Cityből ugyanakkor biztosan hiányozni fog Bacary Sagna. Ugyancsak szerdán lép pályára a Barcelonáhaz hasonlóan két győzelemmel álló Atlético Madrid, amely a Rosztov vendégeként Oroszországban gyarapíthatja pontjait. Ugyanebben a csoportban a Bayern München otthon a holland PSV Eindhoven ellen javíthat azután, hogy legutóbb 1-0-ra kikapott a spanyol fővárosban.

A szerdai program (az UEFA honlapjáról)

BL, csoportkör, 3. forduló:
A csoport:
----------

Arsenal (angol)-Ludogorec (bolgár) 20.45
Paris Saint-Germain (francia)-FC Basel (svájci) 20.45
Az állás: 1. Paris Saint-Germain 4 pont (4-2), 2. Arsenal 4 (3-1), 3. Ludogorec 1 (2-4), 4. Basel 1 (1-3)

B csoport:
----------

SSC Napoli (olasz)-Besiktas (török) 20.45
Dinamo Kijev (ukrán)-Benfica (portugál) 20.45
Az állás: 1. Napoli 6 pont, 2. Besiktas 2, 3. Dinamo Kijev 1 (2-3), 4. Benfica 1 (3-5)

C csoport:
----------

Celtic Glasgow (skót)-Borussia Mönchengladbach (német) 20.45
FC Barcelona (spanyol)-Manchester City (angol) 20.45
Az állás: 1. FC Barcelona 6 pont, 2. Manchester City 4, 3. Celtic 1, 4. Borussia Mönchengladbach 0

D csoport:
----------

Rosztov (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45
Bayern München (német)-PSV Eindhoven (holland)
Az állás: 1. Atlético Madrid 6 pont, 2. Bayern München 3, 3. PSV Eindhoven 1 (2-3), 4. FK Rosztov 1 (2-7)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: