2013-12-11 01:42:08• hírek • Kocsis Zoltán

Isztambulban a havazás legyőzte a Galatasaray-t és a Juventust

A négy csoport öt csapata már az utolsó forduló előtt kivívta a továbbjutást a Bajnokok Ligájában kedden pályára lépő együttesek közül. A kiadó három hely közül kettő elkelt - a harmadikat viszont hó borítja!

Az A csoportban a Manchester United már biztos továbbjutóként, a Real Sociedad pedig biztos kiesőként fogadta a továbblépésért távolsági párharcot vívó Sahtar Donyecket, illetve a Bayer Leverkusent. Az utolsó forduló előtt az ukránok egy pont előnnyel álltak, ám ez a 49. percben két pontos hátránnyá változott, amikor egy szögletet követően Toprak előnyhöz juttatta a Leverkusent. A hír nem hogy felpaprikázta volna Mircea Lucescu csapatát, amely percekkel korábban kapufát lőtt, hanem sokkal inkább megfogta. Egy újabb szöglet pedig meg is pecsételte sorsát: a 67. percben Jones vágta a kapuba a ManU győztes találatát.

A B csoportban a Galatasaray azzal a tudattal fogadta a Juventust, hogy le kell győznie az olaszokat, ha tovább akar jutni. Ehhez képest a 16. percben a vendégek kerültek ziccerbe Llorente révén, a baszk csatár lövése azonban elkerülte a kaput. Kevesen gondolták, hogy ez lesz a meccs egyetlen említésre méltó jelenete, hisz kevéssel később olyan hóvihar tört ki Isztambul fölött, hogy a találkozót előbb félbeszakították, majd elhalasztották. Az UEFA döntése alapján szerdán 14.00 órai kezdettel a 33. perctől folytatják.

A csoport másik meccsén a Real Madrid simán nyert a Köbenhavn otthonában. Modric pazar góllal szerezte meg a vezetést a spanyoloknak, majd Ronaldo lépett elő főszereplővé: előbb meglőtte 9. idei BL-gólját, majd eltalálta a kapufát, végül pedig flegmán kihagyott egy büntetőt.

Nem ez volt az egyetlen kihagyott büntető azonban az est során: a Bordeaux és a Dortmund után ugyanis az Olympiakosznak sikerült ismét a bravúr, hogy egyetlen meccsen két tizenegyest kis kihagyjon - előbb Saviola, majd Weiss hibázott. Pontosabban az Anderlecht kapusa, Proto védett. Csakhogy a játékvezető előbb Kouyatét, majd N'Sakalát, végül pedig magát Protót is kiállította, így a görögök 3-1-re nyerni tudtak. Sikerük pedig céltalanná tette a Benfica bravúrját, amely 2-1-re legyőzte a kissé tartalékos Paris St.Germaint - ezzel együtt számukra már csak az Európa Liga marad.

A legnagyobb meglepetés azonban a D csoportban született, ahol az előző 10 BL-meccsét megnyerő Bayern München pazarul kezdett a Manchester City ellen is: Müller és Götze góljaival a 12. percben már 2-0-ra vezetett. Silva azonban még a szünet előtt szépített, majd egy könnyen megadott büntetőből Kolarov egyenlített, végül pedig Milner egy pazar góllal a győzelmet is megszerezte az angoloknak - a Bayern több mint 30 év után veszített el hazai tétmeccset két gólos előnyről.

Győzelme ellenére a ManCity nem érte el célját és nem tudta megszerezni a csoportelsőséget, nem úgy a Viktoria Plzen. A csehek Kolar fejesével előbb egalizáltak Musa gólja után, majd a ráadás perceiben Wagner góljával legyőzték a CSZKA Moszkvát, ezzel megszerezve az oroszok elől az Európa Ligában való indulás jogát.

A keddi játéknap után elmondható tehát, hogy a Manchester United, a Real Madrid, a Paris St.Germain és a Bayern München csoportelsőként, a Bayer Leverkusen, az Olympiakosz és a Manchester City pedig csoportmásodikként jutott a BL nyolcaddöntőjébe, míg a Sahtar Donyeck, a Benfica és a Plzen az Európa Ligában folytatja.

A csoport:

Manchester United -Sahtar Donyeck 1-0
gól: Jones (67.)
Real Sociedad-Bayer Leverkusen 0-1
gól: Toprak (49.)
A csoport állása: 1. Manchester United 14 pont, 2. Bayer Leverkusen 10p.,3. Sahtar Donyeck 8p., 4. Real Sociedad 1

B csoport:
Galatasaray -Juventus 0-0 havazás miatt a 32. percben félbeszakadt
FC Köbenhavn -Real Madrid 0-2
gólok: Modric (25.), Ronaldo (48.)
A csoport állása: 1. Real Madrid 16p., 2. Juventus 6p., 3. Galatasaray 4p., 4. FC Köbenhavn 4p.

C csoport:
Benfica - Paris Saint-Germain 2-1
gólok: Lima (45., 11-es), Gaitan (58.) illetve Cavani (37.)
Olimpiakosz -Anderlecht 3-1
gólok: Saviola (34., 58.), Dominguez (90., 11-es) illetve Kljestan (39.)
a hazaiaknál Megyeri Balázs a kispadon kapott helyet
A csoport állása: 1. Paris Saint-Germain 13p., 2. Olimpiakosz 10p., 3. Benfica 10p., 4. Anderlecht 1p.

D csoport:

Bayern München -Manchester City 2-3
gólok: Müller (5.), Götze (12.) illetve Silva (28.), Kolarov (59., 11-es), Milner (63.)
a vendégeknél Costel Pantilimon a kispadon kapott helyet
Viktoria Plzen -CSZKA Moszkva 2-1
gólok: Kolar (76.), Wagner (90.) illetve Musa (65.)
A csoport állása: 1. Bayern München 15 pont, 2. Manchester City 15p., 3. CSZKA Moszkva 3p., 4. Viktoria Plzen 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: