2013-12-16 14:00:35• hírek • Kocsis Zoltán

Barcelona – Manchester City a BL-nyolcaddöntőben

A Manchester City - Barcelona és az Arsenal - Bayern München párosítása viszi a prímet a ladbarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben. Az Európai Labdarúgó Szövetség nyoni székhelyén megtartott sorsolást követően a Manchester United és a Chelsea lehet a legelégedettebb.

Az angol címvédő Man. United ugyanis a görög sorozatbajnok, egyben a Megyeri Balázst foglalkoztató Olympiakosszal, a Chelsea pedig a török Galatasaray-jal csaphat össsze.

Nem járt viszont ilyen jól a másik két angol csapat, az Arsenal és a Manchester City. Az ágyúsokra ugyanis a BL-címvédő, az idén is lehengerlő telejsítményt produkáló Bayern München vár. A két gárda a tavalyi sorozatban is összecsapott egymással, akkor a bajorok 3-1-re nyertek Londonban, majd némi meglepetésre 2-0-ra kikaptak Münhenben, így csak több idegenben lőtt góljuknak köszönhették továbbjutásukat. A Manchester City az utóbbi évtized legdominánsabb együttével, a Barcelonával csaphat össze. E két klub ráadásul azok közé közé tartozik, amelyek azt a benyomást keltik, annyit költhetnek, amennyit csak akarnak. Ezt igazolja, hogy a Barcelona 70, a City pedig 116 millió eróért vásárolt a nyáron új játékosokat.

Náluk is többet, 163 millió eurót költött a Real Madrid, amely Szalai Ádám csapatával, a Schalkével játszhat a negyeddöntőbe jutásért. A másik madridi együttesre, az Atleticóra az egyetlen versenyben maradt olasz csapat, a Milan vár. Érdekesség, Cristian Abbiati, a milánóiak kapusa megtippelte a sorsolást, mondván, szeretne az Atletico ellen játszani, hisz korábban védett már a klubban. A Milan a jelek szerint nem szabadul a spanyoloktól: az előző két évben egyaránt hispán gárda, a Barcelona jelentette a végállomást számára. Az a Abrcelona, amellyel idén a csoportkörben is összecsapott.

A Zenit Szentpétervár ellen megoldható feladat vár a tavalyi döntősre, a Dortmundra, míg a negyedik német csapat, a Leverkusen az dúsgazdag Paris St.Germainnel csaphat össsze.

A negyeddöntő odavágóit 2014 február 18-19-én és 25-26-án, a visszavágókat pedig március 11-12-én és 18-19-én játsszák.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítása:

Manchester City - Barcelona
Olympiakosz - Manchester United
Milan - Atletico Madrid
Leverkusen - Paris St.Germain
Galatasaray - Chelsea
Schalke - Real Madrid
Zenit Szentpétervár - Borussia Dortmund
Arsenal - Bayern München

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: