2016-09-14 02:19:43• hírek • Hirado.hu

Barca- és Bayern-show a BL-nyitányon, Arsenal-pont Párizsban

Leiskolázta a Barcelona a Celtic csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A spanyol csapat 7-0-ás győzelmet aratott skót ellenfelével szemben, Messi háromszor, Suárez kétszer talált a kapuba, Neymar öt gólpasszt jegyezett.

A mérkőzés egyértelmű esélyese a spanyol bajnok volt, de arra kevesen számítottak, hogy a Celtic alig három percet bír majd ki kapott gól nélkül. Messi köszönt be idejekorán, és Neymar passzából bombázott Devries feje fölött a vendégek hálójába. A 24. percben egyenlíthetett volna a Celtic, ugyanis a rossz ütemben kicsúszó Ter Stegen lábában elesett Sinclair, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Dembelé állt a labda mögé, akit minden bizonnyal megzavarhatott Ter Stegen ugrabugrálása, és a jobb oldalra helyezett labdáját könnyedén paskolta ki a kapus, aki így javította előbbi hibáját.Három perccel később újra villant a szőke, Messi-Neymar duó. A fiatal brazil önzetlen passzát az argentin sztár pöckölte a hálóba, így már második találatát jegyezhette a mérkőzésen.A mérkőzés képe ezek után sem változott: labda Barcánál, a Celtic át sem jut a spanyol térfélre. Ter Stegennek a tizenegyesen kívül nem is akadt védeni valója ebben a félidőben. 2-0-s eredménnyel mentek el pihenni a csapatok.

A második negyvenöt percre a Barca ikonja Iniesta állt be a horvát Rakitic helyett, és vette át a csapatkapitányi karszalagot A két gólt szerző Messitől. A játékrész az elsőhöz hasonlóan kezdődött, a különbség épp csak annyi, hogy 5 percet kellett az első találatig, és azt, ebben az esetben nem Messi jegyezte, hanem szőke csapattársa Neymar. A brazil csatár szabadrúgását a Celtic kapusa csak befelé tudta paskolni, a gólpasszok után így Neymar neve mellé egy gólt is felírhattunk. A brazil neve mellé még egy assztiszt felkerült, ezúttal Iniestát szolgálta ki, aki köszönte szépen és kapásból, hálószaggató, káprázatos gólt lőtt a vendégek kapujába.A skótok fellélegezni sem tudtak, egy perccel később újra Messi volt eredményes, és meglőtte saját maga harmadik a csapata ötödik gólját. Ezzel - meglepő módon - az első mesterhármast szerezte az idei BL-kiírásban, aki ezúttal Suareztől kapta a labdát.Ezután sem állt le a spanyol alakulat, folyamatosan tesztelte a Celtic játékosait, és ostromolta a skótok kapuját. A 75. percben egy újabb kihagyás a vendég oldalon, és a Barca már büntetett is. Pontosabban Suárez büntetett, aki kapásból vágta be a labdát a léc alá.Tizenhárom perccel később Suárez gondolta úgy, hogy ideje megtörni a rövid gólcsendet és másodszor is a kapuba talált, beállítva ezzel a 7-0-ás végeredményt.

Bajnokok Ligája, csoportkör, C csoport, 1. forduló:
A csoport:

PSG - Arsenal 1-1 
gólok: Cavani (1.) illetve Sanchez (78.)
Basel - Ludogorets 1-1
gólok: Steffen (80.) illetve Cafu (45.)
a vendégeknél Cosmin Moti végig a pályán volt, Claudiu Keserü pedig a padról nézte a mérkőzést

B csoport:
Dinamo Kijev - Napoli 1-2
gólok: Harmas (26.) illetve Milik (36., 45.)
Benfica - Besiktas 1-1
gólok: Cervi (12.) illetve Taslisca (93.)

C csoport:
FC Barcelona
-Celtic 7-0 
gólok: Messi (3., 27., 60.), Neymar (50.), Iniesta (59.), Suarez (75., 88.)
Manchester City - Mönchengladbach - esőzés miatt elmaradt, szerdán pótolják

D csoport:
Bayern München - FK Rosztov 5-0
gólok: Lewansowski (28.), Müller (45.), Kimmich (53., 60.), Bernat (90.)
PSV Eindhoven - Atletico Madrid 0-1
gól: Saul (43.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: