2016-12-28 11:05:00• hírek • (x)

Barátunk, a tehermentesítő melltartó

Az átlagon felüli méretekkel rendelkező hölgyeknek egyszerre átok és áldás a nagy kebel.

Ez az, ami miatt a vékonyabbak - kicsit vagy nagyon - irigylik őket, hiszen nem elhanyagolható ‘felszerelés' például egy mély dekoltázsú ruhához a telt kebel. A férfiakra tett hatásáról regényeket lehetne írni (írtak is már egy párat).

Sokaknak jelent gondot

Arról kevesebb szó esik, hogy a 80C (avagy 75C) feletti méretű mellek egészségileg, mindennapi viselésük terén nem kevés kihívásról gondoskodnak.

Nem véletlen, hogy sok nő - az egyik leghíresebbikük Drew Barrymore - műtéttel szabatta kisebbre mellét, mivel képtelen volt a mellkasára nehezedő nagy terhet elviselni. Akár gerincproblémákhoz is vezethet ugyanis a túlzott terhelés.

Olyan sportolónő is létezik - például Simona Halep -, aki elvégezte a mellkisebbítő műtétet, mive E kosaras keblei akadályozták a karrierjében. (Ez persze extrém megoldás, és ahogy Joan Ryan fogalmazott a nagyon kemény élsport világáról: "Ha a legjobb sportoló akarsz lenni, nem engedheted meg magadnak, hogy női tested legyen".)

Az átlagon felüli keblek okozta gondok kezelésére szelídebb módszerek is léteznek. Szerencsére ma már vannak olyan melltartók, amik szó szerint leveszik a súly jelentős részét viselőjük válláról.

Tipikus problémák fehérnemű próbánál

Az ideális jelölt megtalásához először is pontosan ismernünk kell a saját méretünket. Ezt otthoni méréssel megállapíthatjuk. Nem minden márkánál ugyanazok a méret kódok - van olyan üzlet szerencsére, ahol közlik is, hogy az ő modelljeik szűkebbek a többinél -, ezért még a méretünk ismeretében is érdemes felpróbálni vásárlás előtt a kiválasztott darabot. Ha online vásárolunk, olyan helyen tegyük, ahol könnyedén kicserélik a kipostázott darabokat.

Hogy ismerhetjük fel tesztelés közben a problémákat, és mi a megoldás?

Ha a mell kikandikál a melltartó alól, ha felemeljük a karunkat, akkor kisebb körméretet kell választanunk.

A melltartó pántjának egy szintben kell lenni a testünk körül. Ha a pánt felcsúszik a háton, az azt jelenti, hogy a pánt túl rövid.

Ha úgy érezzük, hogy csak a melltartó pántok tartják melleinket, akkor is válasszuk az eggyel kisebb körméretet. (vagyis pl. a 90D helyett 85D)

Ha a hátunkon csúnyán bevág a melltartó és alatta hurkák képződnek, akkor egyel nagyobb körméretre van szükség. (azaz pl. 90D helyett 95D)

A melleknek kényelmesen bele kell illeszkedniük a melltartó kosarába, anélkül, hogy kicsúsznának alul vagy fölül, vagy ráncolnák a melltartó anyagát.

A melltartó pántnak nem szabad bevágnia a vállunkon sem. Ha ez történik, próbáljunk ki nagyobb pántméretet, vagy más fazonú melltartót. A nagyobb mellek súlyosabbak is, ezért érdemes szélesebb vállpántos fazont választani.

Ma már vannak márkák, ahol a speciálisan nagy méretekre tervezett, tehermentesítő melltartók elérhetők. Érdemesebb ezeket keresni, mint a normál boltokban keresgélni. Itt nem gyógyászati segédeszköznek is beillő, hanem esztétikus, nőies és kényelmes darabokból válogathatunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: