2014-03-25 17:33:16• hírek • Szatmár.ro

Baráti alapon léptettek elő egyenruhásokat a Rendőrség Napján?

A Román Rendőrség napját Szatmárnémetiben is megünnepelték, ez alkalomból összesen 88 személyt elő is léptettek. Ám a Rendőrök Szakszervezetének közleménye szerint néhány esetben gyanús körülmények között jutottak magasabb ranghoz kollégáik.

A Rendőrség Napját a megszokott programok jellemezték: nyílt nap keretében a résztvevők megismerkedhettek a rendfenntartó szervek felszereltségével, néhányan a rendőrség munkáját bemutató szórólapokat osztogattak, majd 12 órától a Szatmár Megyei Rendőrség épületében sor került az ünnepnap egyik legfontosabb pillanatára, az előléptetésekre is.

Míg egyesek megérdemelten vehették át az előléptetésükről szóló írásokat, addig mások gyanús körülmények között jutottak magasabb pozícióba - állítja az Országos Rendőrszakszervezet Szatmár megyei szervezete által megfogalmazott sajtóközlemény. A kommünikét aláíró Cosmin Andreica szakszervezeti elnök felhívja a figyelmet arra, hogy a jó munkavégzésért és a hősies cselekedetekért járó idő előtti előléptetéseket általában olyan személyek kell megkapják, akik terepen végzik a munkájukat - ennek ellenére idén egy olyan hölgyet is előléptettek, aki a rendőrség titkárságán dolgozik. Valószínűleg nagyon jó kávét főz, vagy sokat túlórázik - írja élcelődve a közlemény.

A szakszervezet a közlekedési rendőrség vezetőjének, Catalin Danciutnak az előléptetésével kapcsolatban is furcsaságokat vél felfedezni. A közleményt kiadó Cosmin Andreica szerint különös, hogy a tisztet is idő előtt előléptetik, hiszen 2013-ban belső viszgálatot indítottak ellene beosztottjai jogainak megsértése miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: