2013-04-05 08:19:15• hírek • Szatmár.ro

Barátaink a tűzoltók

A Hám János óvodában a „Tudj többet, légy jobb" nevelési program keretében, a szatmári tűzoltók közreműködésével megelőző-felvilágosító programot szerveztek.

A program célja volt, hogy az óvodások kellemes hangulatban, interaktív módon sajátítsák el azokat az ismereteket, melyekre sürgősségi helyzetekben szükségük lehet.

A nap folyamán a gyermekek megismerhették a tűzoltók munkáját, valamint az általuk használt eszközöket, a tűzoltók pedig megtekinthették a gyermekek munkáiból nyílt kiállítást. Sor került egy vetítésre is, melynek során a gyermekek sok hasznos információval gazdagodhattak. A reggeli órákban a tűzoltók minden csoportban látogatást tettek, elbeszélgettek a gyermekekkel, akik felpróbálhatták a tűzoltók speciális sisakját is.

11 órakor következett a nap fénypontja, a tűzriadó. Az óvodások rendkívüli ügyességről és önfegyelemről tettek tanúságot, hiszen 1-2 percnek kellett csak eltelnie, hogy mindenki rendezetten, fegyelmezetten az udvarra érjen. Ezután a gyermekek nagy örömére megérkezett a meglepetés, a hatalmas tűzoltóautó, és megkezdődött a bemutató: tűzoltás vízzel, porral, majd bemutatkozott Mepa, a mentőkutya, akit mindenki igen hamar a szívébe zárt.

A bemutatót követően az óvodások közelebbről megtekinthették a tűzoltóautót, majd átvehették a tűzoltóktól az okleveleket és érmeket, jutalmul bátorságukért.

A Hám János óvoda munkatársai köszönetüket fejezik ki a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének és alkalmazottainak az értékes és színes programért. Bemutatójuk nemcsak felvilágosítást jelentett óvodánk gyermekei számára, hanem példát állított eléjük, bátorságról, segítőkészségről, önfeláldozásról. A nap során a kicsik ajkáról többször is elhangzott: „Ha felnövök, tűzoltó leszek!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: