2009-04-07 10:47:17• hírek • Parajdi Andrea

Bárányvásár az Ócskapiacon

Ebben az évben is kizárólag az Ócskapiac rendelkezett olyan kötelező feltételekkel, amely által megkaphatták a bárányvágásokhoz szükséges engedélyeket. A húsvéti bárányvágások április 8-án, szerdán kezdődnek és egészen szombatig tartanak.

Negyedik éve működik vágópontként a Szatmárnémeti Ócskapiac, ahol úgy a katolikus, mint az ortodox húsvét előtt több száz bárányt kínálnak eladásra. Cristian Bozai Voda, a Szatmárnémeti Közterület-Fenntartó Szolgálatának vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, 12 hentes fog dolgozni az Ócskapiacon kialakított vágópontnál, valamint négy egészségügyi dolgozó is a helyszínen lesz. Miután a hentesek a vásárlók által kiválasztott bárányt felboncolják, az orvosok átvizsgálják a belső szerveket, és ők határozzák meg, hogy egészséges és fogyasztható húsa van-e az állatnak.

Mint megtudtuk tavaly a katolikus húsvét előtt 150 bárányt, míg az ortodox húsvét előtt 750-et adtak el a gazdák. Az árak szintén a tavalyihoz hasonlóak lesznek 80 és 150 lej közt alakulnak, természetesen annak függvényében, hogy ki mennyire tud alkudozni.

A húsvéti bárányvágás április 8-án, szerdán 7 órától kezdődik, és egészen 18-ig tart. Csütörtökön és pénteken szintén az említett időközökben lehet válogatni az élő bárányok közül. Szombaton, április 11-én 7 és 13 óra között várják a vásárlókat.

A Szatmárnémeti Ócskapiacon szerdán kezdődik a húsvéti bárányvágás.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: